11 yıllık öğretmen Akdemir: Annem ve babam ihraç edildiğimi bir buçuk yıldır bilmiyor!

11 yıllık İngilizce öğretmeni Aslı Akdemir, 686 sayılı KHK ile 6 Şubat 2017'de ihraç edildi. Akdemir, ailesinin iktidar yanlısı olduğunu ve aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen ihracını aileden sadece birkaç kişinin bildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngilizce öğretmeniyken KHK ile ihraç edilen Aslı Akdemir, Hakkari, Ankara ve Yalova'da görev yaptı. Son olarak İstanbul'da çalışan Akdemir, 6 Şubat 2017'de ihraç edildi. Akdemir, öğretmenlik hayatı boyunca inandığı değerleri savunduğu için hakkında birçok dava ve soruşturma açıldığını söylerken, ihraç sürecinin evliliğinin bitmesinde de etkili olduğunu söylüyor.

Duvar'ın 'KHK'li öğretmenler anlatıyor' dizisinin 3'ncü gününde Aslı Akdemir anlatıyor...

KHK ile ihraç edilen öğretmen Yaşar Kaygısız: Canımı sıkan bir tek şey var!KHK ile ihraç edilen öğretmen Yaşar Kaygısız: Canımı sıkan bir tek şey var!

'ANNEM VE BABAM BİLMİYOR...'

Akdemir, öğretmenlik hayatı boyunca savunduklarını şöyle anlatıyor: "Her şeyden önce Eğitim Senli bir öğretmendim. Meslek hayatım boyunca özgürlükçü, laik ve anadilde eğitimi savundum. Öğrencilerimle iletişimim sağlıklı olmasına rağmen birçok okul idaresiyle tam tersi bir ilişkim vardı. Çünkü parasız ve bilimsel eğitimden yanaydım."

Akdemir ailesinin iktidar yanlısı bir aile olduğunu ve ihracını da aileden sadece birkaç kişinin haberi olduğunu söylüyor: "Annem ve babam 1 buçuk yıl geçmesine rağmen ihraç edildiğimi hala bilmiyor."

Akdemir: Dayanışma bizi ayakta tutuyor...

KHK'li Ceren Bilen: İhraç süreci iki tip insan yarattı!KHK'li Ceren Bilen: İhraç süreci iki tip insan yarattı!

'ERKİN TAHAKKÜMÜ DAHA DA ARTIYOR'

İhraç edilen birçok öğretmen gibi Akdemir maddi ve manevi sorunlar yaşadığını belirtirken 3 hafta önce de eşinden boşandığını anlatıyor: "Boşanmam da ihraç edilmemin mutlaka etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ihraç edildiğimizde maddi güç ile birlikte diğer güçler de zayıflıyor. Böylece erkin üstümüzde kurmaya çalıştığı tahakküm daha da artıyor. İhracımdan önce yargılandığım davalar ve soruşturmalar da vardı. Bu da ihracımı meşru kıldı. Ama sosyal çevremden olumlu tepkiler aldım. Çünkü mesleğe nasıl baktığımı, terörle hiçbir bağımın olamayacağını, öğrencilere ve hayata bakış açımı çok iyi bilen insanlar gerçekten bu süreçte çok üzüldüler. Meydanlarda eylemlerimiz oldu. Bu haksızlığa karşı çıkmak iyi geldi. Bunun dışında da yaşadığım çok büyük sıkıntılar oldu."

.

'EV ARKADAŞIM DA İHRAÇ EDİLEN BİR ÖĞRETMEN'

Akdemir, kendisi gibi ihraç edilen bir öğretmenle şu an aynı evi paylaşıyor. Kendisi için bunun büyük bir şans olduğunu anlatan Akdemir, bu süreçte kendisini ayakta tutan başka bir şeyi de şöyle açıklıyor: "Dayanışma."

Akdemir son olarak şöyle devam ediyor: "Bu konuda ev arkadaşımla çok şanslıyız. Çünkü aynı duyguları yaşıyoruz, aynı şeyi yaşıyoruz. Bu paha biçilmez bir şey. Dayanışmanın en güzeli bu. Akşam eve gidip arkadaşımla sohbet etmeyi iple çektiğim zamanlar oluyor. İhraç edildikten sonra da başka işlerde çalışmayı düşünmedim. Çünkü bunun çeşitli nedenleri var. Reddedileceğimi biliyorum. Çünkü KHK'liyim. Bu haksızlık ve hukuksuzluk hiçbir şekilde devam etmeyecek. Yapmak istedikleri şey bizi itibarsızlaştırmak, toplumun önünde bizi küçük düşürmek, karanlığa sürüklemek. Bunun için sadece zaman kazanıyorlar. Bu süreci ne kadar uzatabileceklerse onu yapmaya çalışıyorlar. OHAL komisyonu gibi. Bu kaç yılımızı alırsa alsın bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

Yarın: 9 yıllık edebiyat öğretmeni Hüda Yıldırım ihraç edildikten sonra tekrar üretmek için neler yaptığını  anlatıyor