Son karar akademisyen lehine

Ankara Üniversitesi'nin itirazını Danıştay karara bağladı: Akademisyen haklı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danıştay 8. Dairesi, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Doç. Dr. Benan Eres’in kazandığı davanın düzeltilmesi talebiyle yaptığı başvurusunu reddetti. Doç. Dr. Eres, daha önce Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararını, “9 yıl sonra Ankara Üniversitesi’ne karşı ilk hukuk zaferim!” diyerek duyurmuştu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesiyken KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Benan Eres, 10 yıl önce, doçentlik kadrosuna atanmaması üzerine dava açmıştı. Eres’in davayı kazanması üzerine Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 'kararın düzeltilmesini' talep etmişti. Bu talebi Danıştay İdari Dava Dairesi Kurulu'nca reddedilmesine rağmen, Rektörlük, ayrı bir dava açarak kararın bozulmasını da talep etmişti. Danıştay 8. Dairesi Rektörlüğün bu talebini de reddetmişti. Bütün başvuruları reddedilen Ankara Üniversitesi bir kez daha kararın düzeltilmesi talebiyle başvuru yapmıştı.

Son başvuruyu karara bağlayan Danıştay 8. Dairesi, Danıştay dava daireleri ve İdari veya Vergi dava daireleri kurulları tarafından verilen kararlar hakkında karar düzeltilmesi yoluna başvurulabilmesinin 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 54. Maddesi'nde yazılı nedenlerin bulunmasına bağlı olduğunu hatırlattı. 8. Daire kararında, “istemde bulunan tarafından öne sürülen düzeltme nedenleri sözü edilen maddede belirtilen nedenlerden hiçbirisine uymadığından düzeltme isteminin reddine” karar verdi. Daire ayrıca, karar düzeltme giderlerinin istemde bulunan üzerine bırakılmasına karar verdi.

Danıştay 8. Dairesi, kararı 27 Haziran 2018 tarihinde 5 üyenin oybirliğiyle aldı. Daha önceki başvurularda da Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün talepleri 17.05.2017 ve 18.10 2017 tarihlerinde aynı gerekçelerle reddedilmişti. (HABER MERKEZİ)