Ordu'da sel: 1 kişi hayatını kaybetti

Ordu'nun Ünye ilçesindeki Tabakhane Deresi'nde taşma meydana gelince Tabakhane Köprüsü yıkılma riskine karşı kapatıldı. Karadeniz Sahil yolunda yolunda ulaşım çift yönlü olarak durduruldu. İkizce ilçesinde yaşanan heyelanda toprak altında kalan 1 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'nun Ünye ilçe merkezindeki Tabakhane Deresi'nin debisi yağış dolayısıyla yükseldi. Tabakhane Köprüsü tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı ve Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım durduruldu. İkizce ilçesinde 1 kişi heyelan nedeniyle toprak altında kalarak hayatını kaybetti.

66 konutun, 264 işyerinin ve 60 aracın hasar gördüğü Ordu’da, bugün saat 14.30 sıralarında sağanak yeniden başladı ve  Ünye ilçesindeki Tabakhane Deresi'nde su seviyesi yükseldi. Bunun üzerine Tabakhane Köprüsü ulaşıma kapatıldı.

Yağışın etkili olduğu bölgede suyun, köprüdeki yol seviyesine ulaştığı görüldü. Köprüye şerit çekip, önlem alan polisler, ekip otosundan anonslar yaparak, ilçe sakinleri ile sürücülerden yoldan uzaklaşmalarını istedi.

DEREDE SET OLUŞTURULDU

Derenin iki yakasında Bayramca İpekyolu, Fevzi Çakmak ve Liseler mahallerinin yer aldığı bölgeye, tedbir için iş makineleri de sevk edildi. Dere boyunca 5 taşıt ve 1 yaya köprüsünün yer aldığı alanlarda, taşkın riskine karşı önlemler de alındı. Bölgedeki iş makineleriyle hafriyat yığılan derede, sel suları önüne set oluşturuldu.

İkizce ilçesinin Seymenli Mahallesi'nde yağış nedeniyle meydana gelen heyelan toprak altında kalarak hayatını kaybeden Bayram Sekmen'in cesedine ulaşıldı.

FINDIK ARAZİLERİNDE HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Dün yaşanan selde Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerinde bahçeler de zarar gördü. Bölgede çok sayıda fındık arazisi, sular altında kaldı. Hasat edildikten sonra kurutulması için bekletilen fındıkların, sel sularına kapılıp, denize kadar sürüklendi.

Bölgeye gelen yetkililer, hasar tespiti için çalışma başlattı. Suyla kaplanıp, zarar gören bahçelerde, il ve ilçelerin Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin de incelemelerde bulanacağı belirtildi.

10 YARALIDAN 8'İ TABURCU EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, selle ilgili yazılı açıklamada 10 kişinin yaralandığını ve tedavisi tamamlanan 8 kişinin taburcu edildiği belirtti. Tedavisi devam eden 2 kişinin de hayati tehlikesinin olmadığı aktarıldı. (ORDU/DHA)

Etiketler ordu sel felekat