Bakanlıktan kurban eti uyarısı

Sağlık Bakanlığı:  Etler çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemeli, zoonoz hastalığı bulaşabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 9 günlük kurban bayramı nedeniyle tatilciler yollara düşerken, Sağlık Bakanlığı da taze et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Bakanlığın paylaştığı bilgi notunda, "Etler ızgarada pişirilirken, ateş, eti yakmayacak ve kömürleşme sağlamayacak şekilde ayarlanmalıdır. Yüksek ateş, yüzeydeki proteinleri birdenbire katılaştırır ve ısı etin iç kısmına ulaşamaz. Bu nedenle etlerin iç sıcaklığı en az 75 ºC olmalıdır. Çok yüksek ısı, etin dış yüzeyinin yanmasına ve su kaybının fazla olmasına yol açarak besin öğesi kaybını artırır. Etler kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemeli, bazı zoonoz hastalıkların çiğ veya az pişmiş etlerin yenmesiyle bulaştığı unutulmamalıdır" bilgisi verildi.

(ANKARA-DHA)