Tarım Orkam-Sen: Dersim'de yangın normalleştirildi

Tarım Orkam-Sen'den Dersim yangını açıklaması: Bir inat uğruna tahrip ediliyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim’in Hozat ilçesindeki Aliboğazı’nın Değirmendere, Zoğar, Zenge, Koçeri, Bozan, Koskozulca ve Dündül bölgelerinde bir hafta önce başlayan yangın devam ediyor. Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası'ndan (Tarım Orkam-Sen) yapılan açıklamada bu yangınla "Orman Kanunu'nun da delik deşik edildiği" belirtildi.

"Başta Dersim olmak üzere bölgede ormanların yangınlarının normalleştiğini" belirten sendika merkez yönetim kurulu imzalı açıklamada, "Köylerimiz, doğamız yakılarak 90’ları da aşan büyük tahribatlara sebep olunmakta ve ısrarla bölgenin insansızlaştırılmaya çalışıldığı açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Bölgede yapılan bu tür uygulamaların geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizdeki kutuplaştırmayı ve yoksullaşmayı derinleşmekten başka bir şeye yaramadığı çok açıktır. Yakıp-yıkmakla hiçbir sorunun çözülmediğini tarih bize defalarca göstermiştir. Bu hakikat gün gibi ortadayken, bir inat uğruna yaşam alanlarımız, ormanlarımız, doğamız tahrip ediliyor, coğrafyada tarım ve hayvancılık yapılamaz duruma getirilmek isteniliyor" denildi.

'ORMAN KANUNU ONLARCA KEZ DEĞİŞTİRİLDİ'

Ormanların 'rant ve kar uğruna' yakıldığını dile getiren sendika açıklamasında şöyle denildi, "Son 17 yılda AKP iktidarı Orman Kanunu’nda onlarca kez değişiklik yapılmıştır. Torba yasalara tıkıştırılan; yasal düzenlemelerle de Orman Kanunu delik deşik edilmiştir. Ve her düzenleme orman alanlarımızın daraltılmasına, çıkar çevrelerine peş keş çekilmesine olanak sağlayacak niteliktedir.  Biz Tarım Orkam-Sen olarak bu güvenlikçi ve yanlış politikalarla doğanın bir bütün olarak yok edilmesinin geçmişte olduğu gibi şimdi de çözüm olamayacağını biliyoruz. Bu nedenle bir an önce ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamından çıkarılması, öncelikli olarak mevcut yangınların söndürülmesi ve bu yangınlara sebep olanların hakkında yasal süreç başlatılmasını talep ediyoruz." (HABER MERKEZİ)