Cumhuriyet gazetesinde yönetim değişti

Cumhuriyet Vakfı seçimleri tamamlandı. Vakıf başkanlığına Alev Coşkun seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Vakfı’nda seçim yapıldı. Oylama sonucunda Vakıf başkanlığına Alev Coşkun seçildi. Gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni ise Aykut Küçükkaya oldu.

Yönetimden ayrılan üyelerin 'gazeteye zarar verilmemek için' herhangi bir açıklama yapmayacağı öğrenildi. Gazete yönetiminin büyük çoğunluğunun değişmesi bekleniyor.

Cumhuriyet'te karar günüCumhuriyet'te karar günü

Toplantının ardından Coşkun Odatv’ye konuştu. Coşkun "Çok barışçıl bir sitem içinde çözüldü" dedi. Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Orhan Erinç barışçıl ve hukuka dayalı bir şekilde toplantıyı yönetmiştir. Toplantı hukuka dayalı bir şekilde bitmiştir. Yeni yönetim kurulu seçilmiştir."

Vakfın yeni yönetimi şöyle: Alev Coşkun (Başkan), Ali Sirmen (Başkan Yardımcısı), Kemal Işık Kansu (Genel Sekreter), İrfan Hüseyin Yıldız (Genel Sayman), İnan Kıraç (Üye), Şevket Tokuş (Üye), Şükran Soner (Üye), Mustafa Ali Balbay (Üye), İbrahim Yıldız (Üye), Av. Turan Karakaş (Üye), Prof. Dr. Tayfun Akgüner (Üye).

Toplantıda oluşan yeni yönetim kurulu daha sonra yeni Yayın Kurulu’nu belirledi. Yayın Kurulu da şu isimlerden oluştu: Alev Coşkun (Başkan), Ali Sirmen (Başkan Yardımcısı), Aykut Küçükkaya, Prof. Dr. Emre Kongar, Şükran Soner, Kemal Işık Kansu, Orhan Bursalı, Mine Kırıkkanat, Miyase İlknur.

(HABER MERKEZİ)