Gaziantep'teki IŞİD saldırıları davasında tutukluluğa devam kararı

Gaziantep'te 3'ü polis 59 kişinin hayatını kaybettiği, 2 saldırıyla ilgili dava, Kayseri'de görüldü. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, davayı 20 Aralık'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'te, IŞİD tarafından düzenlenen 2 saldırıyla ilgili davaya devam edildi. Sanıklardan Fadile Cebael'in yeniden tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyeti, yaralı tespit raporunun beklenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 20 Aralık'ta görülecek.

Gaziantep'de IŞİD'in 20 Ağustos 2016'ta 56 kişinin yaşamını yitirdiği kına gecesi eğlencesine yönelik saldırı ile 16 Ekim 2016'da 3 polisin hayatını kaybetti canlı bomba saldırısıyla ilgili davanın 5'inci duruşması, Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Basına kapalı olan duruşmaya tutuklu sanıklar Abdurrahman Alnajjar, Enes Karataş, Ahmet Kösgeroğlu, Hacı Polat, Hasan Uzun, Yunus Sarı, Mehmet Karakurt, Mehmet Şahin Erğan, Ali Çalıkuşu ve Mehmet Çalıkuşu ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Fadile Cebael ve tutuksuz çocuk sanık H.N.Ç. ise duruşmaya katılmadı.

SANIKLAR BERAATLERİNİ TALEP ETTİ

Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini istedi. Duruşmada davacı taraf avukatları celse arası tahliye edilen Fadile Cebael'in yeniden tutuklanmasını istediği, mahkeme heyetinin ise bu isteği reddettiği belirtildi.

Ara kararınını açıklayan mahkeme heyeti, yaralı tespit raporunun beklenmesine ve bazı eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın 20 Aralık'a ertelenmesine karar verdi. Heyet, tüm sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi. (KAYSERİ/DHA)