86 yaşında 10 yıl hapsi isteniyor

“PKK’lilere ekmek verdi” iddiasıyla 86 yaşındaki Hasan Yaşar'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor. Kulakları çok az işiten gözleri ise çok az gören Yaşar'ın üçüncü duruşması 13 Kasım'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 86 yaşındaki Hasan Yaşar, “PKK’lilere ekmek verdi” iddiasıyla bir yılı aşkın süredir mahkeme kapılarını aşındırıyor. Kulakları çok ağır işiten ve bir gözü neredeyse hiç görmeyen Yaşar’ın, 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Harmankaya köyünde yaşayan 86 yaşındaki Hasan Yaşar, 2017 yılının Temmuz ayında hakkında “ihbar” olduğu gerekçesiyle, köyden 10 kişi ile birlikte gözaltına alındı.  Yaşar, “PKK’lilere ekmek verdiği” iddiasıyla 2 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. “Örgüte yardım etmek” gerekçesiyle hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Yaşar’ın ilk duruşması ise, Haziran ayında Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Üzerine atılı suçlamaları ret eden Yaşar, beraatını istedi.

‘İHBAR ETMİŞLER, TALEBELERE EKMEK VERMİŞİM’

Yaşar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması 21 Eylül tarihinde görüldü. Yargılanma gerekçesini, “İhbar etmişler, talebelere ekmek vermişim” şeklinde açıklayan Yaşar, 6 yıl önce eşinin yaşamını yitirmesinin ardından kapısına gelen herkese ekmek verdiğini belirtti. Tercüman aracılığı ile savunma yapan Yaşar, sık sık kulaklarının duymadığını söyledi. Mahkeme heyeti ise Yaşar’ın savunmasını, “Üzerime atılı suçlamaları reddediyorum. Beraatımı istiyorum” şeklinde kayıt altına aldı.

Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberinde, bir sonraki duruşmayı 13 Kasım tarihine erteleyen mahkemeye heyeti, Yaşar’ın “duruşmalardan vareste tutulmasına” karar verdi.