HDP avukatlık bürosuna saldırıyı kınadı

Eskişehir’de Avukat Heval Yıldız Karasu’nun ofisine yapılan saldırıyı kınayan HDP, yargı kurumunu sorumlular hakkında etkili soruşturma başlatmaya çağırdı.   

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Eskişehir’de avukatlık yapan Heval Yıldız Karasu’nun ofisine silahlı saldırıda bulunmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından avukatlık ofisine av tüfeği ile saldırı yapıldığı ve binanın duvarına “Odunpazarı’nda HDP’li istemiyoruz” yazısı yazıldığı bilgisini veren açıklamada, “Ali İsmail Korkmaz davası, 10 Ekim Ankara Katliamı davası ve diğer pek çok toplumsal davada avukatlık yaparak hukuki destek sunan Heval Yıldız Karasu’ya, gösterdiği duyarlılık sebebiyle gözdağı verilmeye çalışılmaktadır” denildi.

Saldırının savunma kurumuna ve yargıya yapıldığı belirtilen açıklamada, “Bu aynı zamanda siyasi iktidarın kendisine muhalif olanların avukatlığını yapanlara karşı tutumunun da bir sonucudur” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şöyle denildi: “Saldırının gerçekleştiği binanın yakınında bulunan 'Kayı Boyu Derneği'nin başkanına ait olduğu iddia olunan sosyal medya hesabından Kayı Boyu Derneğimizin yan binasına Heval Yıldız Karasu isimli bir avukatı yerleştirmişler.

İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Başsavcılığı bu karanlık saldırının arkasında olabilecek tüm odakları derhal soruşturmalı, failleri yargı önüne çıkarmalıdır. Yargı kurumunun da bir an önce saldırıları gerçekleştirenler hakkında etkili soruşturma yürütmesi gereklidir.

Avukat Heval Yıldız Karasu’ya yapılan bu saldırıyı sert biçimde kınıyoruz. Tetikçiler ve onların ardındaki karanlık odaklar bilmeliler ki, bu tür saldırılar hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemizi engelleyemez.”

Avukatlar: Yargı önünde hesap verecekler

Çağdaş Avukatlar Grubu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Katılımcı Avukatlar, ÇHD, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Dernegi, Sosyal Hukuk, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Toplumsal Hukukçular da bugün yaptıkları ortak açıklama ile saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Demokrasi güçlerine ve savunma avukatlarına yönelik siyasi iktidarın ve bir takım karanlık güç odaklarının pervasızca saldırılarından bağımsız değildir. Bu saldırı meslektaşımızın, Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu, Kadın Hakları Komisyonu nezdinde yürüttüğü hak mücadelesine, 10 Ekim katliamı, Ali İsmail Korkmaz davaları başta olmak üzere, toplumsal davalardaki adalet mücadelesine gözdağıdır" denildi ve İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Başsavcılığı saldırıyı soruşturmaya davet edildi.

Açıklamada, "Biz hukuk kurumları olarak meslektaşımız Av. Heval Yıldız Karasu'yu hiçbir zaman mücadelesinde yalnız bırakmadığımız gibi saldırganların ortaya çıkarılması ve yargı önünde hesap vermesi için tüm hukuki girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)