Adaylardan önce seçmenler meydana indi: Genel merkeze değil halka hizmet etsinler

İzmir'de açıklama yapan "Foça Sokakta Platformu", yerel seçim öncesinde başkan adaylarına seslendi. Adayların parti genel merkezleri tarafından belirlendiğini söyleyen Hasan Aytekin, "Bizden irademiz dışında belirlenen adaylara oy vermemiz isteniyor. Belediye başkanları da halka değil kendilerini aday gösteren birimlere hizmet ediyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Foça ilçesinde, seçmenler, yerel seçim öncesi belediye başkanlarından beklentilerini açıkladı. "Foça Sokakta Platformu" adına açıklama yapan Hasan Aytekin, "Başkanların sadece mensubu oldukları siyasi partinin değil, siyasi görüşü, etnik kimliği, cinsiyeti, cinsel yönelimi, vicdani inancı ne olursa olsun herkesin başkanı olmaları gerekir" dedi.

Foça Sokakta Platformu, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimle ilgili basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklaması metnini okuyan Hasan Aytekin, belediye başkan adayları ve yönetimini parti genel merkezlerinin değil, yerel halkın belirlemesini istediklerini söyledi.

"Belediye başkanlarının böylece kendisini aday gösterenlere değil, halka hizmet edeceğini" belirten Aytekin, adayların da açık hava forumunda halkla buluşarak, kendilerini bağlayıcı açıklamalarda bulunmasını talep etti.

'İRADEMİZ DIŞINDA BELİRLENEN ADAYLARA OY VERMEMİZ İSTENİYOR'

Belediye başkanlığına kimin aday olacağını siyasi partilerin genel merkezlerinin belirlediğine dikkat çeken Aytekin, "Bizden de kendi irademiz dışında belirlenen adaylara oy vermemiz isteniyor. Yani biz seçmiyoruz. Belediye başkanları da halka değil kendilerini aday gösteren birimlere hizmet ediyor" diye konuştu.

Başkanların ayrım yapmadan herkese hizmet etmesini istediklerini kaydeden Hasan Aytekin, şunları söyledi:

"Katılımcılığın, birlikte yaşamın, uzlaşmanın, demokrasi kültürünün gelişmesinin en etkili aracının mahalle meclisleri olacağını düşünüyor ve derhal çalışır hale getirilmesini istiyoruz. Tüm siyasi görüş ve inançların demokratik ve özgür biçimde varlığını sürdürebilmesi için başkanların sadece mensubu oldukları siyasi partinin değil, siyasi görüşü, etnik kimliği, cinsiyeti, cinsel yönelimi, vicdani inancı ne olursa olsun herkesin başkanı olmaları gerekir. Bunun için adayların demokrasinin, özgürlüklerin, barış içinde birlikte yaşamın güçlendirilmesi için neler yapacağını açıklamasını istiyoruz." (İZMİR/DHA)