Diyarbakır'da 13 kişi tutuklandı

Diyarbakır merkezli 9 kentte yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 13 kişi tutuklandı. 12 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim sabah saatlerinde gazeteci ve siyasetçilere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 35'i serbest bırakılırken 13 kişi tutuklandı. Hâlâ gözaltında olanlar ise emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edildi.

Gözaltına alınanlardan 23 kişi emniyet işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştı. Daha sonra gözaltına alınanlardan 25 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılıktan ifadesi alınan Pınar Tekin serbest bırakılırken, savcılıkta ifadesi alınan Gazeteci Kibriye Evren ile birlikte Behçet İne, Celal Yoldaş, Eda Bazancir, Hülya Biçen, Hasret Alp, Sercan Doğan, Aliye Tok, Elif harra, Nevriye Çul, Kumru Tokay, Rıfat Roni, Mehmet Temizyüz “örgüt üyesi” suçlamasıyla 13 kişi tutuklandı.

12 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme; Abbas Çelik, Emrullah Kaplan, Derya Aslan, Didar Çeşme, Dilnaz Ekmekçi, Seher Tümer, Pınar Sakık Tekin, Selma Metin, Eylem Ceylan, Türki Gültekin, Kadriye Özcanlı, Mehmet Ay’ın olduğu 12 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan Demokratik Modernite’nin eski editörü Servet Öner, önceki gün İstanbul’da polisler tarafından gözaltına alındı. Öner, önce Taksim Polis Karakolu’na, ardından da Vatan’da bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Öner’in Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Öner’in Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi.

GÖZALTINDA KALP KRİZİ GEÇİREN AYDOĞDU MÜŞAHEDE ALTINDA

Gözaltında kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan DTK Eş Başkanlık Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, yoğun bakım ünitesinde müşahede altında tutuluyor. (Evrensel)