İYİ Parti’den İş Bankası yorumu: Atatürk alerjisi, ego ve para

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmek istenmesini değerlendirdi. Yılmaz, "Bence mesele Atatürk meselesi, Atatürk’e duyulan bir alerji. İşin temeli aslı özü bence bu. Arkasından bir ego meselesi var. Üçüncü olarak gündem değiştirme var. Dördüncü olarak da paraya ihtiyaçları var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili kanun teklifi verileceği açıklamasının yankıları sürüyor. MHP’nin de destek vereceğini söylediği kanun teklifi Meclis’e gelirse CHP yasalar çerçevesinde “direnme hakkı”nı kullanacak.

Tartışma yaratan kanun teklifi hazırlığına İYİ Parti de karşı çıktı. Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz CHP hisselerinin devrini “Atatürk alerjisi, ego, gündem değiştirme ve para ihtiyacı” olarak 4 başlıkta yorumladı. Yılmaz şunları söyledi:

"Bence mesele Atatürk meselesi, Atatürk’e duyulan bir alerji. İşin temeli, aslı, özü bence bu. Arkasından bir ego meselesi var. Üçüncü olarak gündem değiştirme var. Dördüncü olarak da paraya ihtiyaçları var. Belki bu yolla İş Bankası Hazine’ye devredilerek, İş Bankası’nın ortakları olan sandıklar vs. üzerinden düzenleme yaparak belki de ihtiyaçları olan kaynakların bir kısmını sağlamayı amaçlıyorlar, ama bu onlara yetmez.”

VARLIK FONU İDDİASI

İYİ Parti milletvekili Yılmaz, İş Bankası’nın Varlık Fonu’na alınmak istendiği iddiasıyla ilgili ise, “Varlık Fonu içinde Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası var. Halk Bankası’nın kamu elindeki kısmı var. İş Bankası buraya geldiğinde bugüne kadar ne yapmak istediler de onu yapacaklar. Bunlar zaman kaybetmekten başka bir şey değil” değerlendirmesinde bulundu.

'ELBETTE TAVRIMIZ HAYIR OLACAK'

İş Bankası’ndaki hisselerin Hazine’ye devriyle ilgili kanun teklifi gelirse tavırlarının ne olacağı sorusuna, “Elbette hayır” yanıtı veren Yılmaz, hukuk uyarısı yaptı:

"En temel nokta hukuk. Eğer siz Medeni Kanun’un amir hükümlerine uymazsanız, böyle bir yol açarsanız bundan sonra gelen herkes açtığınız gedikten ilerler ve toplum bundan zarar görür. Türkiye bir kuralsızlıklar ülkesine döndü. Bizim yapmamız gereken kurala dayalı bir toplum olmak. Sabah başka, akşam başka bir karar alınıyor. Bunun sonucunda hep birlikte zarar görüyoruz.”