3. havalimanında ücretlerini alamayan işçiler iş bıraktı

Kötü çalışma koşullarına ve iş cinayetlerine karşı geçtiğimiz ay yaptıkları eylemlerle gündeme gelen 3. havalimanı işçileri, ücretlerinin ödenmemesi üzerine bugün iş bırakarak eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha önce ‘Köle değiliz’ diyerek kötü çalışma koşullarını protesto eden 3. Havalimanı’ndaki inşaat işçileri, ücretlerinin üç aydır ödenmemesi üzerine iş bırakma eylemine başladı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iş bırakan işçilerin 100’e yakın olduğu belirtildi. İşçiler tarafından oluşturulan bir heyetin İGA yönetimiyle görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Eyleme ilişkin Evrensel'den Vedat Yalvaç'a konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, “Firma yetkilileri sürekli bir tarih söylüyorlardı ancak bu tarihlere hiçbir zaman riayet etmediler. Dün işçi arkadaşlarımız işe başladıktan sonra firma yetkililerine ‘Bizim ödemelerimizi ne zaman gerçekleştireceksiniz’ diye soru soruyor. Firma yetkilisi de bu soruyu ‘İşinize geliyorsa çalışın, işinize gelmiyorsa çalışmayın, önümüzdeki günlerde ödeyeceğiz’ diyerek yanıtlıyor. Bunun üzerine işçi arkadaşlarımız iş bırakıyorlar. İş bıraktıktan sonra İGA ofisinin önüne gittiler. İçlerinden bir heyet belirleyip İGA yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirdiler” dedi.

DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY YOK

Geçtiğimiz ay 14 Eylül’de de işçilerin yaptığı eylemleri hatırlatan Öztutan şöyle devam etti: “3. havalimanında gerçekleşen bu eylemlerle bahsettiğimiz bu ücret problemi, barınma, beslenme gibi pek çok sorunun yaşandığını kamuoyu öğrendi. Bugün gerçekleşen iş bırakma eylemi de bunun en somut kanıtıdır. İşçi arkadaşlarımızın bir bölümü ücretlerini alamadıkları için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Ücretlerin ödenmemesi sorunu yalnızca bu firmada çalışan arkadaşların sorunu değil. İş kazaları ve cinayetleri devam ediyor. Aslında barınmadan, beslenmeye, ücretlere kadar tüm problemler devam ediyor. İnşaat işçisine kölelik koşulları dayatılıyor. Bu kölelik koşullarına karşı yanıt verdiği eyleme patron ve siyasi iktidar baskıyla yanıt verdi. İşçi arkadaşlarımızın talepleri yaşamsal talepler.”