Çavuşoğlu, Pompeo görüşmesinin ardından açıklama yapıyor: 84 kişinin iadesini talep ettik

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 'FETÖ' mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelen Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığı, ayrıca Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin konuların da gündeme geldiği belirtildi. Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, "Soruşturmada bir tıkanıklık olursa uluslararası soruşturma için de gerekli başvuruları yapacağız. Kaşıkçı cinayetinden dolayı birçok ülke Suudi Arabistan'la ilişkilerini bozmak istemiyor, biz de istemeyiz; fakat cinayet aydınlatılmalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 'FETÖ' mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettiğini de belirtti.

POMPEO DA GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Pompeo iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda, "Rahip Andrew Brunson'ın serbest kalmasından sonra oluşan pozitif ivme ve ilişkiyi memnuniyetle karşılıyorum ve diğer ortak endişelerin ele alınabileceği ilave kanalların kurulması çağrısında bulunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mike Pompeo ayrıca, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini, Suriye'deki sorunlar konusunda iş birliğini ve Suriye'deki savaşın sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletlerin (BM) öncülük ettiği barış sürecini destekleme konusunu da görüştüklerini belirtti.