TSK’da yemek kriteri: Sevilerek tüketilen ürünleri alıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arka arkaya yaşanan asker zehirlenmeleri üzerine alınan önlemlerin sonuç verdiğini 15 aydır olumsuz bir durum yaşanmadığını açıkladı. Önlemler arasında “büyük marketlerin raflarında bulunan, tüketici tarafından en çok tercih edilen ve sevilerek tüketilen ürünlerin alınması” dikkat çekti. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Askeri kışlalarda yaşanan zehirlenme olaylarının ardından gıda ürünlerinin alım sisteminde değişikliğe gidildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar değişikliğin yapıldığı 17 Temmuz 2017 tarihinden bu yana herhangi olumsuz bir durum yaşanmadığını söyledi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığının bütçe görüşmelerinde son yıllarda yaşanan askeri kışlalardaki zehirlenme vakaları da gündeme geldi. Bakan Hulusi Akar sunumunda “Askerlerimizin sağlıklı beslenmesini esas alan, damak tadına uygun, markalı ve kaliteli ürünlerden müteşekkil bir tedarik modelini uyguluyoruz. Milli  Savunma Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolüne istinaden, 2018 yılı gıda maddeleri ihtiyaçlarına yönelik yaklaşık 743 milyon tutarında 51 kaleme ilişkin sözleşmeler imzalanmış ve teslimatlar devam etmektedir. Ayrıca, iş birliği protokolünün haricinde, 16 kalem gıda maddesi ile 40 kalem kumanyalık gıda maddesinin alım işlemleri, piyasada rağbet gören markaların en çok tercih edilen ürünlerinden yapılmaktadır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarında gıda konusunda denetimlere karşın zehirlenmelerin yaşandığına dikkat çekip “Bu konuda bir zaaf mı var? Alımlarda bir sorun mu yaşanıyor?” diye sordu.

'BAKANLAR KURULU KARARI İLE SİSTEM DEĞİŞTİ'

Bakan Hulusi Akar, CHP’li milletvekili Gürer’in sorusuna yazılı yanıt verdi. Akar, TSK’da bahse konu zehirlenme olaylarının 17 Temmuz 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararı öncesinde yaşandığına dikkat çekti, “Geçmiş dönemlerde özellikle gıda ürünlerinde personelin güvenliği ve kaliteli mal alımı konusunda sıkıntılar yaşandığı göz önüne alındığında bu sıkıntıların giderilmesi kapsamında hızlı, kaliteli, güvenli ve maliyet-etkin bir tedarik sistemi oluşturulması maksadıyla 17 Temmuz 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararı hazırlanmış ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.

'SEVİLEREK TÜKETİLEN ÜRÜNLER ALINIYOR'

Bakan Akar Bakanlar Kurulu kararının ardından alınan önlemleri ve sonuçları ise şöyle açıkladı; “Gıda güvenliği konusunda hizmet işlerinde çalışan görevli personele gerekli eğitimler verilerek ikazlarda bulunulmuş, piyasadan yemek hizmeti satın alınarak yürütülen iaşe faaliyetlerindeki hammaddelerin piyasada en çok rağbet gören ulusal markalardan olması sağlanmış, gıda maddeleri alımında ise büyük marketlerin raflarında bulunan tüketici tarafından en çok tercih edilen ve sevilerek tüketilen ürünlerden alımlar yapılmış ve belirtilen tarihten bugüne kadar da herhangi olumsuz bir durum yaşanmamıştır.”

Etiketler TSK asker Hulusi Akar