İHD: Eylemimiz sonuç bulana kadar devam edecek

Diyarbakır İHD ile kayıp yakınları “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemi gerçekleştirdi. Fahriye ve Mahmut Mordeniz’in akıbetinin sorulduğu Kayıp Yakınları eyleminin 511’inci haftasında DAKAP üyeleri de eyleme destek verdi. Eylemde konuşan İHD Şube Sekreteri Yüksel Aslan Acer, eylemin sonuç buluncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta gerçekleştirilen eylemin 511’incisi düzenlendi. İHD Diyarbakır Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eyleme kayıp yakınları, İHD şube yöneticileri, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) üyeleri katıldı. İHD Şube Sekreteri Yüksel Aslan Acer, eylemin sonuç buluncaya kadar devam edeceğini belirtti. Ailelerin sokakta eylem yapamamasını hukuk ihlali olarak değerlendiren Acer, “Çocuklarını katlettiler, kaybettiler yetmedi. Bugün de eylemlerini yapmalarını engelliyorlar. Biz bu hukuksuzluğa karşı boyun eğmeyeceğiz” dedi.

DAKAP Dönem Sözcüsü Bahar Karakaş, kadınlar olarak bugün burada annelerle beraber olmak istediklerini söyledi. Karakaş, “Şiddet yalnızca evde eşlerimizin bize uyguladığı şiddet değildir. Devletin yıllardır bize yaşattığı acılar, katliamlar da şiddettir. Üzerimizde kurdukları baskı da şiddettir ve aslında şiddetin en büyüğünü devlet uyguluyor. Erkekler de devletten aldıkları güçle bize yöneliyorlar. Bugün burada anneler ile beraber olmak ve güç vermek istedik. Çok iyi bilinmeli ki var olduğumuz sürece kayıplarımızı aramaya ve akıbetlerini sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karakaş’ın konuşmasının ardından İHD yöneticisi Gurbet Yazıcı, 1996 yılında Diyarbakır’da kaybedilen Fahriye Mordeniz ile Mahmut Mordeniz’in hikayesini okudu. (DUVAR)