Mersin Üniversitesi rektörü kendini tebrik ettirdi

Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi'ne yeniden rektör olarak atandı. Çamsarı, kendi düzenlediği törende tebrikleri kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Üniversitesi akademik ve idari personeli, rektörlük tarafından düzenlenen törende Rektörlüğe yeniden atanan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı tebrik etti.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Rektör Çamsarı’nın eşi Dr. Memnune Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Durmuş Ali Arslan, Prof. Dr. Yunus Yıldırım, Prof. Dr. Murat Yakar, Doç. Dr. Esma Kadızade Dumanlı, Doç. Dr. Mehmet Özgür Türkmenoğlu ve üniversitenin Genel Sekreteri Vedat Güngör ile akademik ve idari personel katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göreve atanması dolayısıyla teşekkürlerini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, göreve layık bulunmasını kişisel bir başarıdan çok, Mersin Üniversitesi ailesinin ortak başarısı olarak gördüğünü belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğini tehdit edenler, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başta Aziz Milletimiz olmak üzere kahraman Emniyet Teşkilatımız ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu personelini karşısında buldu.” diyen Prof. Dr. Çamsarı sözlerine “Vatanımızın, milletimizin ve demokrasimizin savunuculuğunu en kıymetli görev olarak addeden Mersin Üniversitesi olarak bizler de hain kalkışmanın hemen ardından, tek vücut halinde, devletimizin ve milletimizin yanında olduk” şeklinde devam etti.

Rektör Çamsarı, daha sonra Rektörlük döneminde yaptıklarını anlattı. Milli ve manevi anlamda öğrencilere ve bölgeye katkı sağlayacak, onların ülke, tarih ve millet bilincini geliştirecek projeler de gerçekleştirdiklerini ifade eden Çamsarı, “Sarıkamış Şehit Torunlarını Sarıkamış’ta, Çanakkale Şehidi Torunlarını Çanakkale’de dedeleriyle buluşturan projeleri hayata geçirdik. Şanlı tarihimize ve geçmişimize sıkı sıkıya bağlılığımızı sürdürürken, yeni nesil teknolojilere, çağın gereksinimlerine ve geleceğe ışık tutacak farklı projelerin de ortaya çıkmasını sağladık. Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptık” dedi.

Öğretim üyesi Alper Tunga Özcan, öğretim görevlileri Can Erdoğan ve Türkol Çankaya tarafından verilen müzik dinletisinin ardından Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, eşi Dr. Memnune Çamsarı ve Rektör Yardımcıları ile birlikte akademik ve idari personelin tebriklerini fuaye alanında kabul etti. (HABER MERKEZİ)