5 yıldızlı otele 'işgal' protestosu

Antalya'da 5 mahallenin sakinleri ve muhtarları, beş yıldızlı otelin günübirlik alanı işgal ettiğini belirterek, söz konusu arazideki tesisleri yıktı. Otel yetkilisi ise 100 bin liralık zararları olduğunu öne sürerek, şikayetçi olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Manavgat'ın Kızılağaç Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı otelin günübirlik alanı işgal ettiğini belirten 5 mahalle muhtarıyla birlikte yaklaşık 100 kişi protesto amaçlı basın açıklaması yaptı. Söz konusu arazideki eylemde konuşan Karacalar'ın muhtarı Tayyar Yılmaz, otelin halkın kullanımına ait olması gereken ve imar planında günübirlik alan olarak belirtilen bölgede futbol sahası ve tenis kortu gibi tesisler kurduğunu söyledi. Bu konuda Orman Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların gerekli hassasiyeti göstermediğini vurgulayan Yılmaz, "Konunun Kamu Denetim Kurumu'na (Ombusmanlık) taşınması sonucunda, ilgili alanların kamu yararına kullanılması gerektiği şeklinde karar alındı ve ilgili bakanlığa karar tebliğ edildi. Orman Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından da söz konusu alanın günübirlik alan olarak kullanılması konusunda karar çıkmıştır" dedi.

Söz konusu kararlara rağmen otelle işgale devam edildiğini ve 100 dönümlük alan üzerinde tenis kortları yapıldığını iddia eden Yılmaz, "Otelin bizim Karacalar, Sülek, Cevizler, Kızılağaç, Hacıisalı mahallelerinin günübirlik alanı olan yeri boşaltması ve belediyenin buraları vatandaşların kullanımına uygun günübirlik alan haline getirmesini istiyoruz" diye konuştu.

Muhtar Yılmaz, basın açıklaması sırasında gelen otelin güvenlik görevlilerine, "Burasını bugün boşaltın. Biz bu direkleri falan yarın görmek istemiyoruz. Size bugün müsaade var" dedi. Gruptan biri de "Bugün bu kadar kalabalık varken, kavga gürültü olmadan burasını kaldırın" diye konuştu. Güvenlik görevlilerinden biri ise "Biz 1600 liraya çalışan insanız. Yetkili olan müdürlerimize haber verdik" diye yanıt verdi.

TENİS KORTLARI YIKILDI

Basın açıklamasından sonra futbol sahası ile tenis kortlarına giren mahalle sakinleri, kale direklerini ve kenarlardaki tel çitleri söktü. Güvenlik kulübesini yıkan mahalleli, profesyonel tenisçilerin kullandığı toprak tenis kortlarını da devirdi. Kortların kenarlarındaki tel çitlerin tamamını yıkan grup, fileleri ise yerlerinden söktü.

Otelin genel koordinatörü Hakan Öztürk ise bugüne kadar hukuka ve kanunlara uygun hareket ettiklerini, bundan sonra da böyle devam edeceklerini söyledi. Öztürk şu açıklamada bulundu: "Söz konusu alan 248 bin 684 metrekare olarak 24 Haziran 1987 tarihinde şirketimize tahsis edilmiş ve o günden bugüne de kesin tahsisli olarak bizim kullanımımızda olan bir alandır. Alanla ilgili mülkiyetinin bize ait olduğuna dair herhangi bir beis ve şüphe yoktur. Bu konuda yasal evrakımızın hepsi sağlamdır ve bunlar geçerliliğini korumaktadır. Alanın üzerindeki tenis kortları ve futbol sahası dahil olmak üzere hepsi yasal mevzuata uygun yapılmış yapılardır. Arazi 49 yıllığına bize tahsis edilmiştir. Bizim mülkiyetimizdedir, bizim tahsisimiz altındadır. Bunun 31 yılı dolmuştur. Tahsis süresinin uzatılması için yasal olarak başvurumuzu yapmış durumdayız."

Kendi mülkiyetlerindeki araziye organize saldırı yapıldığını savunan Öztürk, şikayette bulundukları jandarmaya kamera görüntülerini de ilettiklerini ifade etti.

(ANTALYA-DHA)