İZBAN işçileri işverenin teklifini reddetti

İZBAN'da işverenin verdiği teklif, işçiler tarafından oylandı. 320 işçinin ret oyu ile teklif kabul edilmedi. İşçiler greve gidiyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Alsancak Garı'nda bulunan sendika temsilciğinde sandık kuran Demiryol-İş, işverenin telefonla yaptığı teklifi sendika üyesi işçilerin oylarına sundu. 326 işçinin katıldığı oylamada 6 işçi kabul oyu kullanırken 320 işçi ret oyu kullandı.

'BU SONUÇLAR BİZE GREVE ÇIKIN DİYOR'

İşverenin dün gece telefonla arayarak yeni bir teklif sunduğunu aktaran Sendika Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, "İşveren telefonla verdiği teklifle ücretler için verdiği teklifi yüzde 14’den yüzde 16’ya çıkardı. İkramiye için de 5 bin TL bir ek yaptılar. Bizim talebimiz ise sadece ücretlere yüzde 28 idi. Üyelere söz verdiğimiz için size sormadan imzalamayacağız demiştik, öyle de yaptık. Bu sonuçlar bize greve çıkın diyor" diye konuştu.

'SENDİKAL TARİHTE İLK KEZ OYLA İLE SÖZLEŞME GERÇEKLEŞTİ'

İZBAN işçilerinin büyük bir birliktelik ortaya koyduğunu ifade eden Ervüz, şunları söyledi:

"Bugün arkadaşlarımız kapalı oylama ile kararını verdi. Bu sonuçlarla arkadaşlar geçinemediklerini, verilecek zamla da geçinemeyeceklerini teyit ettiler. Biz temsil ettiğimiz insanların haklarını onlara teslim edinceye kadar bu mücadeleye el birliğiyle devam edeceğiz. Sendikal tarihte ilk kez bir oylama ile bir toplu sözleşme gerçekleşti. Bazı çevreler bizim bu yaptığımızı yetki kullanmamak, basiretsizlik olarak da algılayabilirler. Ama bu bir basiretsizlik değil tam tersine demokratik iradenin tesisi için hakkı teslim edenlerin sahiplerine sormaktır."