Ahmet Kural'a 5 yıla kadar hapis istemi

Sıla Gençoğlu'nun darp şikâyetiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, oyuncu Ahmet Kural hakkında 'hakaret, tehdit ve basit yaralama' suçlarından iddianame düzenledi. İddianamede, oyuncu Ahmet Kural'ın 5 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun, darp nedeniyle Ahmet Kural hakkındaki şikâyetine ilişkin iddianame hazırlandı. Savcılık, Ahmet Kural hakkında 'hakaret, tehdit ve basit yaralama' suçlarından iddianame düzenledi. İddianamede Ahmet Kural için 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis talep edildi.

Savcı, iddianamede Ahmet Kural’ın savunmalarını ‘ikrar’ (kabul, itiraf) olarak değerlendirdi. Dosyadaki raporlarla birlikte Kural’ın savunmalarını da aleyhinde delil olarak kabul etti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, iddianamede Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verdi.  Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir mahiyette olduğunun anlaşıldığı iddianamede yer aldı.

İddianamede tanık olarak yer alan komşu Hatice Zeynep Tunç'un ifadeleri de yer aldı. Gece saat 04.00 sıralarında evden sesler geldiğini belirten Tunç'un, Kural'ın  "Seni öldüreceğim, dışarı çıkmayacaksın, sen dayak istiyorsun, bak şimdi neler oluyor" dediğini duyduğunu söylediği iddianamede yer aldı.

Sıla Gençoğlu, suç duyurusunda, oyuncu Ahmet Kural tarafından darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğünü belirterek, şikâyetçi olmuştu. İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi bürosu tarafından Sıla'nın şikayeti sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Ahmet Kural'ın ifadesi alınmıştı. Kural ifadesinde yaşanan darp olayını doğrulayarak birbirlerini hırpaladıklarını iddia etmişti. Dosya Uzlaştırma bürosuna gönderilmiş fakat taraflar uzlaşmayı reddetmişti.

Bunun üzerine dosya yeniden İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'na geri gönderilmişti.

Kural önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

(İSTANBUL-DHA)

Sıla, Ahmet Kural'ı şikayet etti: Bana şiddet uyguladıSıla, Ahmet Kural'ı şikayet etti: Bana şiddet uyguladı