HDP: Ahmet Telli bu toprakların yüz akıdır

Hacettepe Üniversitesi'nde bir grup tarafından tehdit edilen şair Ahmet Telli'ye destek açıklaması yapan HDP Ankara İl Örgütü sorumluların üniversite yönetimi ve savcılık tarafından tespit edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hacettepe Üniversitesi'nde katıldığı edebiyat söyleşisi sırasında "Hacettepe sana mezar olacak" sözleriyle tehdit edilen şair Ahmet Telli'ye HDP Ankara İl Örgütü'nden destek geldi. Üniversite yönetimi ve savcılık tarafından soruşturma açılmasını ve Telli'yi tehdit edenlerin tespit edilmesini talep eden il yönetiminin açıklamasında, "Bilinmelidir ki, Ahmet Telli bu toprakların yüz akıdır. Geleceğidir. Sözüdür, şiiridir. Ahmet Telli’ye yapılan bu saldırı halklarımıza yapılmıştır. Bu saldırı, özgürlük, eşitlik, demokrasi isteyenlere yapılmıştır" denildi.

Ahmet Telli'nin "Zulme Direnmektir Hayat" şiirinden alıntıyla başlayan yazılı açıklama şu şekilde:

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN GÖSTERMESİ GEREKEN TUTUMU AHMET TELLİ GÖSTERDİ: Tek adam rejiminin kurumsallaşma çabaları sadece devletin yapısının değiştirilmesi ile değil, gündelik hayatımızın baskı, itaat ettirme, teslim alma çabaları ile de kendini gösteriyor. Güvenlik güçlerinin baskı aygıtının bir parçası olması, yargının git gide bağımsızlığını yitirmesinin yanı sıra üniversitelerin bu çemberin içine girdiği dün Hacettepe Üniversitesi'nde görüldü. Şair Ahmet Telli bir söyleşi için gittiği Hacettepe Üniversitesi'nde kendini bilmez bir güruhun “konuşturmayacağız”, “kan çıkar” gibi söylemlerle saldırısına maruz kalmıştır. Ahmet Telli soğukkanlı ve sağduyulu bir tavırla kendisine yönelik bu saldırgan tavra cevap vermeyerek saldırının başka mecralara taşınmasının önüne geçmiştir. Aslında Hacettepe Üniversitesi yönetiminin yapması gereken tavır ve tutumu Ahmet Telli göstermiştir. Üniversite yönetimi bu tutumuyla özgürlüğün, bilimsel üniversitenin yanında olmadığını, biat kültürünün bir parçası olduğunu, baskı aygıtının kanatları altına girdiğini göstermiştir.

TÜRKİYE HALKLARI BU KARANLIĞI YIRTACAK: Bu tutum ve tavır tek adam rejiminin ve AKP-MHP faşist blokunun kurmak istedikleri düzenin, nasıl bir toplum istediklerinin açık bir göstergesidir. Türkiye halkları bu karanlığı yırtacaktır. Ahmet Telli’ye gösterilen bu tutum aslında bütün bir ülkeye gösterilmeye çalışılmakta, bütün toplumu biat ettirmeye zorlamaktadır. Biat etmeyeceğiz… İtaat etmeyeceğiz… Teslim olmayacağız…

SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTİYORUZ: Bilinmelidir ki, Ahmet Telli bu toprakların yüz akıdır. Geleceğidir. Sözüdür, şiiridir. Ahmet Telli’ye yapılan bu saldırı halklarımıza yapılmıştır. Bu saldırı, özgürlük, eşitlik, demokrasi isteyenlere yapılmıştır. Üniversite yönetimi ve savcılık makamının bir an önce soruşturma başlatıp, saldırganları tespit etmesi ve soruşturma açmasını istiyor ve bekliyoruz. Ahmet Telli’nin yalnız olmadığını bir kez daha belirterek, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.