413 ilaç geri ödeme listesine eklendi

Bakan Selçuk,  22’si yurt dışı, 45'i kanser olmak üzere toplam 413 ilacı geri ödeme listesine eklediklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimler öncesi elektrikte yüzde 10 indirim kararı alan hükümetten bir adım daha geldi. SGK'nin geri ödeme listesinde olmayan ve hastaları mağdur duruma düşüren ilaçlar listeye eklendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni düzenlemeyle 22’si yurtdışı, 45'i kanser olmak üzere toplam 413 ilacı geri ödeme listesine ilave ettiklerini açıkladı. Selçuk, "Bu ilaçlardan 13’ü daha önce Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla yurt dışından temin ediliyordu. Artık bu ilaçlara doğrudan erişim imkanı doğdu" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) ilişkin yeni düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, "Geri ödeme listesine eklediğimiz ilaçlar başta kanser tedavisi olmak üzere gebelik, kronik hastalıklar, alerji, enfeksiyon, HIV, DHA, NHL, hiperkolesterolemi tedavilerinde kullanılmakta. Vatandaşlarımız ilaçları SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edebilecek" açıklamasında bulundu.

Hemodiyaliz, ev hemodiyalizi ve acil hemodiyaliz işlemlerinde hizmet sunucularına ortalama yüzde 19 oranında ücret artırımı yaptıklarını kaydeden Selçuk "Bu artış hizmetin erişebilir olması ve kalitesinin artırılması bakımından önemli" diye konuştu.

Selçuk, mitral kapak hastalığı olan sigortalıların tedavisinde kullanılan tıbbi cihazların üniversite hastanelerinde de kullanılabilmesine ilişkin değişiklik yapıldığını da ifade ederek şöyle konuştu: "Ölçüm şartını kaldırarak işitme cihazına ihtiyaç duyan hastalarımızın cihaza erişimini kolaylaştırdık. İşitme cihazı kullanan tüm hastalarımıza haftada 2 pil bedeli olmak üzere ödeme sağladık. İşitsel implantlarda şarj edilebilir pil bedellerini de geri ödeme kapsamına aldık. İşitme cihazı hastalarına kablo, pil aktarıcı gibi sarf malzeme teminlerinde sağlık raporlarını istedikleri hastanelerden almalarının yolunu açtık. Kistikfibrozis hastalarının tedavilerinde önemli yer tutan 'İnhalasyon İçin Hipertonik Steril Çözelti' isimli tıbbi malzeme geri ödeme kapsamına alınarak hastalarımızın mağduriyetini giderdik."

(ANKARA-DHA)

Etiketler sgk ilaç geri ödeme