Adana'daki KHK'lilerden açıklama: OHAL Komisyonu lağvedilsin

Adana'da ihraç edilen KHK'liler İHD'de açıklama yaptı: OHAL Komisyonu lağvedilsin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da KHK ile ihraç edilenler bugün Adana İnsan Hakları Derneği'nde bir açıklama yaptı. KHK'liler adına konuşan Ahmet Karagöz, "Ülkemizin hukuk sistemi içinde mevzuatça belirlenmiş bir yargı mercii olmayan OHAL İnceleme komisyonu derhal lağvedilmeli, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iadesi sağlanmalıdır" dedi.

'NEDEN İHRAÇ EDİLDİK?'

Karagöz, 'Neden ihraç edildik?' diyerek şunları söyledi: "Kamusal, parasız, bilimsel, laik ve anadilinde eğitim hakkı talep ettiğimiz için, ülkenin, ötekisi ve ezileni olmayı ret ettiğimiz için, Kamu çalışanlarının taleplerine ses olduğumuz için, işsizliğin ve yoksulluğun kader olmadığını haykırdığımız için, savaşı değil; barışı, ölümleri değil; yaşamı savunduğumuz için, Kürt sorunun barışçıl, demokratik kanallarla hayat bulmasını talep ettiğimiz için, bir arada birlikte, kardeşçe yaşamı savunduğumuz için, Cumhuriyet kazanımlarına ve Cumhuriyete sahip çıktığımız için, güvencesiz yani sözleşmeli, ücretli istihdamı değil, iş güvenceli kadrolu çalışmayı talep ettiğimiz için, devlet memurların yönetici olma talebi ve yer değiştirme isteklerinde; mülakatı, torpili değil liyakati, deneyimi, tecrübeyi önerdiğimiz için, ülkemizde yaşanan iş katliamlarını, iş cinayetlerini, kadın katliamlarını, çocuk katliamlarını, Suruç katliamını, Ankara Gar katliamını, Gaziantep katliamını, Maraş, Sivas, Çorum katliamlarını gerçekleştirenlerin hukuk önünde yargılanmasını talep ettiğimiz için,  Köy okulları devlet tarafından kapatılarak yoksul emekçi ailelerin çocukları cemaat ve tarikat yurtlarına yönlendirilmiş Konya-Karaman’da, İzmir-Dikili’de, Diyarbakır-Kulp’ta, Adana-Aladağ’da denetimin olmadığı cemaat-tarikat yurtlarında bedenleri yanarak kömürleşen çocuklarımızın ailelerle dayanışma içinde olduğumuz için, ihraç edildik."

İhraç olmasına neden olan taleplerin bugün de arkasında olduklarını söyleyen Karagöz, "Bugüne dek milim eğilmedik, milim bükülmedik. Değerlerimize olan inancımızı, güvenimizi her gün tazeleyerek ve ideallerimizden güç alarak, baskı ve faşizan sürece karşı bilendik, direndik ve direneceğiz. Devam edecek olursak; AKP’den korkmadık, korkmayacağız, Bu nedenle önceliğimiz para, pul değildir. Önceliğimiz bu topraklarda kardeşçe bir arada birlikte yaşama arzusudur. Önceliğimiz Ankara gar meydanında katledilen yoldaşlarımızın katillerinden hesap sorma arzusudur. Önceliğimiz 81 milyon insanın, insanca yaşama arzusudur" dedi.

'OHAL KOMİSYONU KENDİSİNİ MAHKEMELERİN YERİNE KOYARAK...'

OHAL Komisyonu'na tepki gösteren Karagöz, son olarak şöyle devam etti: "Hukuki niteliği tartışmalı olan OHAL Komisyonu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal kurumları olan mahkemeleri yok sayarak karar vermesi açık bir Anayasa ihlalidir ve suçtur. Hakkında suça bulaştığı iddia edilen kamu görevlileri ile ilgili tüm hukuki işlemler, kendisinin mahkemelerin yerine koyan OHAL Komisyonunca değil, mevcut hukuk sistemi içinde yer alan mahkemeler aracılığıyla yürütülmelidir. Özü itibarıyla darbecileri büyüten siyasal iktidar, darbeyi bastıran ise sivil halk olmuştur. 11 yıl boyunca ülkeyi talan eden ve yağmalayanlardan hesap sorulmazken, hiçbir gerekçe gösterilmeden, hukukun en temel ilkesi olan savunma hakkı dahi tanınmadan onbinlrce kamu emekçisi ihraç edilmiştir. Bizler ihraç olmamızı siyasi ahlaksızlık ve siyasi hukuksuzluk olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle OHAL İnceleme Komisyonu lağvedilmeli ve hukuk işletilmelidir." (HABER MERKEZİ)