Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'la görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'la görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin sınırlarının güvenliği ve bölgenin istikrarı için gereken her türlü tedbiri almakta kararlı olduğu vurgulandı" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Suriye'deki gelişmelerle ilgili görüşme gerçekleştirdi. Heyetler arası toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıda Suriye'deki gelişmeler, ABD’nin bölgeden çekilmesi, YPG'ye verilen silahların geri alınması ve terörle mücadele konularının gündeme geldiği aktarıldı.

Açıklamada, "Bakan Akar tarafından konuk heyete; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kürt kardeşlerimize karşı değil, bölgedeki tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlere karşı mücadele ettiği, bu mücadelede ülkemizin Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne daima saygılı olduğu, Münbiç Yol Haritası’nın süratle tamamlanarak terör örgütü PKK/YPG'nin bir an önce bölgeden çıkarılması gerektiği, Türkiye’nin sınırlarının güvenliği ve bölgenin istikrarı için gereken her türlü tedbiri almakta kararlı olduğu vurgulandı" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)