Maduro'nun yardımcısı Çorum'da: Altın sektöründe işbirliğini geliştireceğiz

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Çorum'da bir altın rafinerisini gezdi. Rafinerinin ileri teknolojiye sahip olduğunu söyleyen Maddah, "Altın madeni sektöründe ve tarım alanı gibi sektörlerdeki işbirliğini geliştireceğiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Çorum'da bir holdinge ait altın rafinerisinde incelemelerde bulundu. Maddah, “Ben o kadar rafineri gezdim, ileri teknolojiye sahip ilk kez burayı gördüm” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, beraberindeki heyetle dün Çorum’a geldi. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Ahlatcı Holding'e ait altın rafinerisini gezen Maddah, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'dan rafineri hakkında bilgi aldı.

Rafineriyi beğendiğini söyleyen belirten Maddah, “Ben o kadar altın rafinerisi gezdim, ileri teknolojiye sahip ilk kez burayı gördüm. Çok donanımlı bir yer. Altın madeni sektöründe ve tarım alanı gibi sektörlerdeki işbirliğini geliştireceğiz” dedi.

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Aralık ayında Arjantin'deki G20 Zirvesi'nden sonra yaptığı Latin Amerika gezisinde yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmesinde, Ahlatcı’yı Maduro’ya tanıtarak güvendiği iş insanlarından biri olduğunu ve modern bir altın rafinerisine sahip olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Maduro, işlenmek üzere Çorum’a altın gönderebileceklerini belirtmişti. (ÇORUM/DHA)

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun yardımcısı Çorum'a geldiVenezuela Devlet Başkanı Maduro'nun yardımcısı Çorum'a geldi