KESK Zonguldak: OHAL Komisyonu lağvedilsin

KESK Zonguldak Şubeler Platformu, OHAL Komisyonu’nun kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında komisyonun lağvedilmesi istendi. KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hayri Anıl Çetin, "OHAL Komisyonunun lağvedilerek, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmesi gerektiğini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL Komisyonunun kuruluşunun ikinci yılında KESK Zonguldak Şubeler Platformunca yapılan basın açıklamasında komisyonun lağvedilmesi istendi. KESK Zonguldak Şubeler Platformu dönem sözcüsü Hayri Anıl Çetin 'OHAL Komisyonunun lağvedilerek, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmesi gerektiğini' söyledi.

Zonguldak merkez PTT binası önünde yapılan basın açıklaması konuşan Çetin,  "Komisyona yapılan 125.612 başvurudan 4.617 başvuru KESK’li üyeler tarafından yapılmıştır. Bu da başvurular içerisinde yüzde 3,6’ya denk düşmektedir. Komisyon başvurulardan şu ana kadar yüzde 40’ını karara bağlamıştır. Yüzde 40 içinde başvurusu ele alınan KESK’lilerin oranı ise yüzde 0,7’dir. Bu oran 'KESK’lilerin başvurularının karara bağlanması bilinçli olarak mı geciktiriliyor?' sorusunu akla getirmektedir. Bu olasılığın kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyoruz. Kararlar geciktirilerek ikinci bir cezalandırma yoluna gidilmektedir. Konfederasyonumuza yönelik sendikal ayrımcılığa Komisyon da alet olmaktadır" dedi.

Sosyal medyada 'OHALdeHayat' kampanyası: OHAL Komisyonu lağvedilsinSosyal medyada 'OHALdeHayat' kampanyası: OHAL Komisyonu lağvedilsin

'ASILSIZ İHBARLARLA YÜZLEŞECEĞİZ'

Çetin, Zonguldak'ta savcılık tarafında takipsizlik kararı verilen ancak haklarında herhangi bir adli ve idari işlem yapılmayan 5 KESK üyesinin başvurularının sonuçlanmadığını da" belirtti.

"Bu devran böyle sürüp gitmeyeceğine göre asılsız ihbar ve bilgileri ile ihraç sürecine katkı sunan idareciler ile yargı önünde hesaplaşacağımız unutulmamalıdır" ifadelerini kullanan Çetin açıklamasını şöyle sonlandırdı; "Komisyon derhal lağvedilmeli ve haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Bu gerçekleşinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Yine kendisini yargı üstü gören, anayasa ve yasalara aykırı hareket eden Komisyon üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi" (HABER MERKEZİ)