Başaran: Siyasi irade açlık grevlerini görmezden gelme lüksüne sahip değil

HDP'li Ayşe Acar Başaran açlık grevleriyle ilgili olarak Adalet Bakanlığı ve iktidarı eleştirdi. Başaran, "Adalet Bakanlığı, siyasi irade bu durumu görmezden gelme lüksüne sahip değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Hukuk Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, devam eden açlık grevleri eylemleri ve taleplerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, tutukluların taleplerinin önemli olduğunu söyleyen Başaran, "Türkiye tarihinin bu olumsuz sürecini fikirleri, ortaya koyduğu siyaseti ve durduğu yer açısından değiştirebilecek, hem Türkiye’nin hem de Orta Doğu’nun kaderini değiştirebilecek bir kişinin mutlak bir tecride tabi tutulması kabul edilemez. Tüm bu çerçevede tutsaklar bu sesi yükseltiyor” dedi.

'TECRİDİN EN BÜYÜK ANLAMI SAVAŞ VE ÇATIŞMA'

Başaran, "tecridin en büyük anlamının savaş ve çatışma" olduğunu ve kaldırılması halinde pozitif anlamda etkileri olacağını söyledi. Başaran, tutukluların ölmek için değil taleplerinin karşılanması için açlık grevlerinde olduğunu ve gelinen aşamada taleplerin karşılanmasının aciliyet taşıdığını belirtti.

Bu konuda iktidarın adım atmamasını eleştiren Başaran, “Adalet Bakanlığı, siyasi irade bu durumu görmezden gelme lüksüne sahip değil. Yüzlerce tutsağın ve milyonların talebini yok sayma hakkına sahip değiller” ifadelerini kullandı.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, PKK lideri Abdullah Öcalan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminde 85’inci gününe girdi. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski milletvekili Selma Irmak'ın eylemleri de 16'ncı gününde.