Mavi Balina sorularına hâlâ yanıt yok

Mavi Balina oyunu nedeniyle yaşamını yitiren Emine Karadağ'ın ailesini ziyaret eden CHP Milletvekili Ayhan Barut, verdiği soru önergesine hâlâ yanıt alamadığını belirterek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mavi Balina oyununu 2 Ocak 2018'de Meclis gündemine taşıyarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi sunan CHP Milletvekili Ayhan Barut'a henüz yanıt verilmedi. Barut, Mavi Balina (Blue Whale) oyunu nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilen 13 yaşındaki 8'inci sınıf öğrencisi Emine Karadağ'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunarak, yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırdı.

'BELKİ EMİNE YAŞAMINI YİTİRMEYECEKTİ'

Adana'da Mavi Balina oyununu oynayan 13 yaşındaki 8'inci sınıf öğrencisi Emine Karadağ 21 Ocak'ta intihar etti. Karadağ'ın ailesini ziyaret eden Ayhan Barut "Mavi Balina oyununun yarattığı tehlikeyi gündeme getirmiş ve acil önlem alınması çağrısı yapmıştık. Ancak bugüne kadar hiç adım atılmadığı gibi soru önergemize yanıt bile vermediler. Eğer önerilerimizi dikkate almış olsalardı belki Emine yavrumuz yaşamını yitirmeyecekti. Başka acılar yaşanmadan, başka ocaklar sönmeden bu konuyla ilgili derhal önlem alınmalı. Ulusal ve uluslararası düzeyde gerekli girişimlerde bulunulmalı ve söz konusu oyunun yasaklanması, bu tehlikeli oyunu kullanan çocukların tespiti için acil adımlar atılmalı" açıklamasında bulundu.

Emine Karadağ'ın annesi Remziye ve babası Erol Karadağ ise "Bizim yüreğimiz yandı. Yavrumuzu kaybettik. Başka analar ve babalar ağlamasın diye yetkililerin önlem almasını istiyoruz" dedi.

'HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?'

Çocuk ve gençler arasında yayılarak çeşitli intihar olaylarıyla gündeme gelen Mavi Balina oyunuyla ilgili uyarılarda bulunan Barut, önergesinde şu soruları gündeme getirmişti:

- Mavi Balina oyunuyla ilgili Türkiye internet ağlarında herhangi bir kısıtlama, engelleme getirilmesi düşünülmekte midir?

- Türkiye'de Mavi Balina oyunuyla bağlantılı kaç intihar vakası görülmüştür? Kaçı ölümle sonuçlanmıştır?

- Bu konuyla alakalı psikolojik destek alan var mıdır? Psikolojik destek veren devlet hastanesi psikiyatri merkezi var mıdır? Okullarda bilgilendirme amaçlı çalışmalar yapılmakta mıdır?

- Kamuoyuna yansıyan olaylar gerçekleşmeden önce bu tarz oyun ve uygulamalar hakkında ilgili birimlerce belirlenen yasaklamalar neden yapılmamaktadır?

- Sanal dünyanın çığır açtığı bir dönemde bu gibi oyun ve uygulamaların ülkede yaygınlaşmaması konusunda aldığınız önlemler var mıdır? Nelerdir?"

(DUVAR)

Etiketler CHP soru mavi balina