Yeşilyurt Apartmanı: 45 saat sonra kurtarıldı

Kartal'da enkaz altından bir kişinin sesinin duyulduğunun belirtilmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı. Sesin geldiği bölgede bir kişi kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kartal ilçesinde üç katı kaçak olan ve çökerek en az 11 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı'nda 45 ssaat sonda bir kişinin sesi duyuldu. Ekipler sesin geldiği söylenen noktaya yoğunlaştı. Kartal'daki enkazdan 1 kişinin kurtarıldığı öğrenildi. Bölgede açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Bir çocuğumuzu bir evladımızı canlı olarak çıkardılar. 16 yaşındaki bir genç ismi de var. Geçmiş olsun." dedi.

Bankalar Caddesi Sema Sokağı'nda çöken 7 katlı binanın üst kısımlarındaki beton parçaları vinç yardımıyla kaldırılırken, bazıları da kesiliyor.  Çöken binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, enkaz altında yakınları bulunanlar gelecek iyi haberleri bekliyor.

Dün akşam yapılan son açıklamaya göre, enkazdan 4'ü yoğun bakımda olmak üzere 13 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 11 kişi hayatını kaybetti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Kartal bina enkaz