Çalışkan: Kaşıkçı cinayetinde olay yeri incelemesini sıfır hatayla tamamladık

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Cemal Kaşıkçı cinayetinde olay yeri incelemesinin hatasız tamamlandığını belirtti. Çalışkan, "Bizim olay yeri incelememiz çok başarılı ve uluslararası kriterlere uygun" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinde olay yeri incelemesinin sıfır hatayla yapıldığını söyledi. Çalışkan, "Bizim olay yeri incelememiz çok başarılı ve uluslararası kriterlere uygun. Bunu Cemal Kaşıkçı olayında daha net gördük. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz sıfır hatayla görevini yerine getirdi" dedi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan eğitim protokolü çerçevesinde tüm şubelerde görevli emniyet personeline "Adli Tıp ve Kriminalistik" eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimlerini tamamlayan 50 kişilik ilk grup sertifikalarını İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın da katıldığı törende aldı. Törene İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

'EMNİYET KADROSUNUN YÜZDE 10'U DEVAMLI EĞİTİM ALMALI'

Tören öncesinde konuşan Mustafa Çalışkan, üniversite ve emniyet iş birliğinin hayali olduğunu belirterek, "Bir ileri aşamadaki hayalim 60 binlik İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosu ve bu kadronun yüzde 10'u devamlı eğitim alan bir kadro olması. 6 bin kişi her konuda devamlı eğitim alacak. Çünkü polisler toplumun her kesimiyle her gün karşı karşıya. Az da olsa kişinin bir fikri olması gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'de olay yeri incelemenin uluslararası kriterlere uygun olduğunu söyleyen Çalışkan, "Bizim olay yeri incelememiz gerçekten çok başarılı. Bunu en son Cemal Kaşıkçı olayında gördük. Uluslararası mercek altında bir olay yeri incelememiz ve İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz vardı. Sıfır hatayla görevlerini yerine getirdiler. Bu nedenle arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/DHA)