Dersim'in hayali imamları Meclis gündemine taşındı

Dersim'deki hayali camiler Meclis gündemine taşındı. Dersim'de metruk binalar cami olarak gösterilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Dersim’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın metruk binaları cami gibi göstererek imam ve personel atamasını Meclis gündemine taşıdı.

Yapılan incelemelere göre Dersim’de kişi başına düşen cami sayısının Urfa, İstanbul ve Bursa gibi şehirlerden daha fazla olduğunu aktaran Beştaş, sözlerini şöyle devam etti:

"Tunceli ilinde Cumhurbaşkanlığına bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın metruk binaları cami gibi göstererek imam ve personel atadığına dair haberler kamuoyuna yansımıştır. Yapılan incelemelere göre de Tunceli ilinde kişi başına düşen cami sayısının Urfa, İstanbul ve Bursa gibi şehirlere nazaran daha fazla olduğu ifade edilmektedir. İl nüfusunun tamamına yakınının Alevilerden oluştuğu Tunceli’de bu kadar çok cami bulunması dikkat çekicidir. ‘Bilgi Edinme Kanunu’ kapsamında edinilen bilgiye göre Diyanet İşleri Başkanlığının, Ovacık Ziyaret köyündeki metruk bir yapıyı cami olarak gösterip, köylülerin varlığından haberdar dahi olmadığı bir imam atadığı ortaya çıkmıştır. Aynı durumun Pülümür Kırmızıköprü köyü için de geçerli olduğu bilgisi haberlere yansımıştır."

Bektaş, Meclis'e sunduğu soru önergesinde, Tunceli'de görevli bulunan dini personelin sayısını ve halihazırda kaç cami bulunduğunu, metruk binalarının kayıtlara neden cami olarak geçtiğinin gerekçesini, görev yapmadığı halde görevli gösterilen Diyanet personelini ve Tunceli'deki cemevi sayısını sordu. (HABER MERKEZİ)