Hulusi Akar: Münbiç ve Fırat'ın doğusu için planlarımız hazır

AK Parti mitinginde konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye'de Fırat'ın doğusuna harekat için planları hazırladığını belirtti. Akar, "Vakti, saati geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle bu planlar uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti'nin Kayseri'de düzenlenen mitinginde konuştu.

Suriye'nin de Fırat'ın doğusuna harekat planlarının hazırlandığını söyleyen Akar, "Münbiç ve Fırat'ın doğusunun teröristlerden temizlenmesi, hudutlarımızın güvenliğinin sağlanması ve Suriyeli kardeşlerimizin güvenle evlerine dönebilmesi için planlarımız hazır" dedi.

"Vakti, saati geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle bu planlar uygulanacaktır" diyen Akar, "Bu arada 462 bin kilometrekarelik mavi vatanda da hak ve hukukumuzun korunması için her türlü faaliyet gösterilmektedir. Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta, Karadeniz'de her türlü tedbir alınmaktadır. Türkiye'ye rağmen atılacak adımların hiçbir başarı şansı yoktur. Buralarda, bu saydığım yerlerde hiçbir oldubittiye müsaade edilmeyecektir" diye konuştu.

Yeni askerlik sistemine de değinen Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile hazırlanan yeni askerlik sistemi, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ve onay safhasındadır. Bu sistemle bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı etkin şekilde karşılanacak, diğer taraftan da gençlerimizin eğitim, öğrenim ve mesleki gelişimine de azami destek sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. (KAYSERİ/AA)