Mustafa Sarıgül ve Mustafa Erdoğan adlarını kullanarak dolandırdı!

MEF Okulları'nın kuruluşunda yer alan ve Merhaba Dünya Anaokulu sahibi Nevhiz Süer Çırpılı'nın dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor. Okullara çocuklarını gönderen veliler ise hacizlik durumdan şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MEF Okulları’nın kurucusu Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’ın özel kalem müdürü Nevhiz Süer Çırpılı'nın, kooperatif kurma vaadiyle para toplayıp ortadan kaybolduğu iddia edildi. Nevhiz Süer Çırpılı'nın sahibi olduğu Levent'teki 'Merhaba Dünya Anaokulu'nun da icralık olduğu, bazı velilerin öğrencilerini okula göndermediği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, hayali kooperatife üye toplarken eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de adını kullandığı öne sürülen Çırpılı, kendisine para veren bazı üyelerin “Mustafa Sarıgül’e gidip konuşacağız” demesi üzerine, “Yanlış anlamışsınız ben Mustafa Sarıgül demedim, Mustafa Erdoğan dedim” diyerek bu kez de üyelerin ulaşması zor olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın adını kullandı.

Çırpılı'nın, İbrahim Arıkan’ın özel kalem müdürlüğünü yaptığı dönemde tanıştığı öğretmenleri ve eğitim haberleri yapan gazetecileri arayarak, kooperatif hakkında bilgi verip üye yaptığı, her birinden 100 bin TL’nin üzerinde peşinat aldığı öğretmenlere, "Kooperatife öğretmenler üye olursa AB’den hibe kredisi alacağız" diyerek çevrelerinde tanıdığı kişileri de üye yapmaları için teşvik ettiği iddia edildi.

Mağdurlardan Zeynep Nimet Önol 72 bin 500 TL, Gülay Deniz Şimşek ise 142 bin TL’yi Çırpılı’ya gönderdiklerini, yatırdıkları paranın karşılığında kendilerine senet verildiğini belirterek, Çırpılı’nın üyelerin kendisini sıkıştırması ve yargı yoluna başvurması üzerine kayıtlı taşınmazları devrettiğini belirtiyor.

VELİLER KOMİTE KURDU

Konuyla ilgili Gazete Duvar'ın ulaştığı ve ismini vermek istemeyen bir veli de, 2 yaşındaki çocuğunu bu anaokuluna gönderdiğini ve yaklaşık 3 hafta önce kendisine bir elektronik posta geldiğini söyledi. Okulun ekonomik olarak dar boğazda olduğunu anlatan mesajda, öğrencilerin aileleri okula davet edildi. Okula giden velilere, maddi sıkıntılar olduğu, öğretmen maaşlarının ödenemediği, kira borcu olduğu yönünde bilgiler verildi.

Okulda bir 'komite' kurduklarını belirten veli, çocuklarının mağdur olmaması adına gelir-gider tablosu yapılarak para toplandığını söyledi. Zaman içerisinde istifa eden öğretmenler olduğunu belirten veli, başka öğrencilerin aileleri tarafından okula gönderilmediği bilgisini verdi.

80'nin üzerinde öğrenci için plan yapan komitenin çocukların okuldan alınması üzerine planlarını yürütemediğini söyleyen veli, 20 kişinin ek yardım yapmayı kabul etmesi sonucu bir defa daha para toplandığını ve personel maaşlarının bir kısmı ile mutfak masrafının giderildiğini söyledi.

"Sonu nereye varacak merak ediyoruz" diyen veliler olayların ardından okulun 3 yaş altı olan çocuklarının eğitimi için gerekli özel bir sertifikanın bulunmadığını öğrendi. Okulun alacaklılarının velilere icra takibi başlattığı belirtiliyor.