MİT Başkanı Hakan Fidan YÖK'te konferans verdi

Yükseköğretim tarihinde ilk kez bir MİT Başkanı YÖK'te konferans verdi. "Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi" konulu konferansta konuşan Hakan Fidan, "Farklı coğrafyalardaki gelişmeler ve krizler arası etkileşim, ülkemizin iç ve dış tehditler, algı operasyonları ve siber saldırılar gibi asimetrik tehditlerle aynı anda mücadele etmesini gerekli kılmaktadır" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, YÖK'te "Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi" konulu konferans verdi.

YÖK'ün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, konferansa YÖK Başkanı Yekta Saraç, Ankara Valisi Vasip Şahin, YÖK üyeleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türkiye'deki bütün üniversitelerin rektörleri ile üniversitelerin siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Hakan Fidan, küresel gelişmelerin genel değerlendirmesinin ardından bölgesel alandaki güvenlik değerlendirmesine yer vererek, gelecek dönemde bölgede yaşanması muhtemel gelişmeler ile Türkiye'yi bekleyen risklere değindi.

'ÖRGÜTLER SURİYE VE IRAK'TAKİ OTORİTE BOŞLUĞUNDAN FAYDALANIYOR'

Türkiye'nin jeostratejik ve jeopolitik konumundan bahseden Fidan, şunları söyledi:

“Teknolojik gelişmelerin ve imkânların da etkisiyle, ulus devletlerin çatıştığı klasik rekabet ortamından, bireylerin devletleri tehdit edebildiği, asimetrik çatışmaların yaşanabildiği uluslararası bir düzen ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle farklı coğrafyalardaki gelişmeler ve krizler arası etkileşim, ülkemizin iç, dış tehditler, algı operasyonları ve siber saldırılar gibi asimetrik tehditlerle aynı anda mücadele etmesini gerekli kılmaktadır."

"Ülkemizin istikrarını, bağımsızlık ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütleri Suriye ve Irak’taki otorite boşluğundan yararlanmaktadır" diyen Fidan, "Devletleşmeye ve devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütlerinin taşeron olarak yoğun şekilde kullanılması, iç ve dış tehditlere karşı bütüncül bir yaklaşımla mücadele edilmesini gerektirmektedir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)