Ankara'da 241 kişiye uyuşturucu gözaltısı

Ankara'da uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda, 241 kişinin yakalanması için 145 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcıları ve torbacıların büyük bölümünü yönettiği öne sürülen organize suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde il merkezi ve 18 ilçede, 241 kişinin yakalanması için gerçekleştirilen operasyonda 137 ikamet, 7 iş yeri ve 1 depo olmak üzere toplam 145 adrese 3 bin 500 polisle eş zamanlı baskın düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın yönettiği helikopter destekli operasyona, İstihbarat Şube Müdürlüğü de destek verdi.

İLK ADRES TARİHİ KALE MAHALLESİ

Ankara Emniyet Müdürlüğünden hareket eden polis ekiplerinin ilk merkezi Altındağ'da Ankara Kalesi'nin de bulunduğu tarihi Kale Mahallesi oldu.

Kale Mahallesi'nin etrafını saran polis ekipleri bölgeye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Operasyonda çok sayıda araç ve kişi durdurularak aranırken, belirlenen adreslere giren polisler çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında örgütün cezaevinde bulunan lideri Kadir İ'nin iki kardeşinin de bulunduğu öğrenildi.

MAHALLE GİRİŞİNE POLİS NOKTASI

Bu arada eski Ankara evleri, sur duvarları ile çevrili dar sokakları ve çok sayıda gecekondunun bulunduğu Kale Mahallesi'ne giriş ve çıkışların bundan sonra polis kontrolüyle olacağı bildirildi.

Kadir İ.'nin yönettiği belirtilen suç örgütüne uyuşturucu ticareti yapmak, yağma, tehdit, fuhşa aracılık etmek ve yaralama gibi bir çok suçlama yöneltiliyor.

YAŞLI KADINLARI KULLANDILAR İDDİASI

Örgütün, uyuşturucu maddelerin saklanması için sabıkası olmayan hasta, yaşlı veya yalnız yaşayan kadınların evlerini para karşılığı kullandığı ve anlaştıkları ticari taksi şoförleri aracılığıyla dikkat çekmeden uyuşturucu maddeleri kullanıcılara ulaştırdıkları öne sürüldü.

Aylık geliri 2 milyon lirayı bulan örgütün uyuşturucu satışından elde ettiği gelirin aklanması amacıyla düğün salonu ve otopark gibi ticari işletmeler açıldığı tespit edildi.

DİZİ ÇEKMEYE BAŞLAMIŞLAR

Polisin yaptığı soruşturmada, sıra dışı bilgilere de ulaşıldı. Çetenin, 'Mahalle' adı altında bir internet dizisinin çekimlerine başladığı ve fragmanını da sosyal medyada yayınladıkları öğrenildi.

(ANKARA-AA)