Evrensel'e iki erteleme ve bir beraat

Evrensel Gazetesi'nden Fatih Polat, Cem Şimşek ve Cansu Pişkin'in yaptıkları haberler nedeniyle yargılandıkları davalar görüldü. Şimşek ve Pişkin'in yargılandıkları davadan erteleme çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel'de çeşitli tarihlerde yayımlanan haberler nedeniyle, “iftira ve hakaret” suçlamalarıyla açılan davalardan üçü bu hafta görüldü. Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek'in ve Muhabir Cansu Pişkin'in yargılandığı dava ertelendi. Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise beraat etti.

Evrensel Gazetesi Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek’in, Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a hakaret ve iftira ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Dava hakim gelmediği için ertelendi. Evrensel'de 13 Temmuz 2018’de yayımlanan “Albayrak işçilere saldırı programının sinyalini verdi” başlıklı haber nedeniyle Evrensel gazetesine 100 bin TL para cezası talebiyle dava açılmıştı.

PİŞKİN’İN YARGILANDIĞI ‘TERÖR’ DAVASI ERTELENDİ

Evrensel Muhabiri Cansu Pişkin’in yargılandığı davanın ilk duruşması ise çarşamba günü 09.20’de İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Dava 25 Mart saat 16.30'a ertelendi. Evrensel'de 5 Nisan 2018’de yayımlanan “Boğaziçililere özel savcı” başlıklı haber nedeniyle Cansu Pişkin’e “Kamu görevlisini terör örgütlerine hedef gösterdiği” iddiasıyla dava açıldı. Üç yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın iddianamesinde, soruşturmayı yürüten savcının isminin yazılması nedeniyle terör örgütlerine hedef olduğu öne sürüldü. Davaya konu haber, barış talep eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklanmasını konu alıyordu.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ FATİH POLAT BERAAT ETTİ

Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’ın “Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Davaya konu olan “Vekilleri fitiller bu işi çözerim” başlıklı habere açılan davanın dördüncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haberin çıktığı 22 Şubat 2010 tarihinden önce Evrensel gazetesinde davaya konu haberle ilgili yayın yapılıp yapılmadığı hususunda yazılan bilirkişi raporunun dosyaya geldiği görüldü. Bilirkişi raporunda, haberin Evrensel’de çıkmadan evvel sekiz ayrı web sayfasında paylaşıldığı ve kamuoyuna duyurulduğu anlaşıldı. Polat’ın avukatı Avcı, haberde gizlilik hususunu içeren bir durum olmadığı yönündeki savunmasını tekrarladı ve bilirkişi raporunun da bunu doğrular nitelikte olduğunu söyledi. Suçun unsurlarının oluşmadığını belirten Avcı, beraat talep etti.

Son sözü sorulan Polat da, beraatini istedi. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığına hükmederek Polat’ın beraatine karar verdi. (Kaynak: Evrensel)