EYT Derneği Başkanı Özüpak: Bizi görmeyenlere kırmızı kart göstereceğiz

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özüpak: Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz biz vatandaşlar olarak. Oy veren bireyler olarak bizi oyalayanlara bizi seçimden seçime hatırlayanlara sandıkta kırmızı kartı göstereceğiz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) olarak bilinen vatandaşlar yıllardır mücadele ediyor. Türkiye'nin çeşitli illerinde eylemler düzenleyen EYT’liler seçimlere kısa süre kala ‘Biz de artık bize kulaklarını tıkayanlara sandıkta gereken yanıtı vereceğiz’ diyor.

Birgün'den Can Uğur'a konuşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak oldu. Özüpak ‘Milyonları ilgilendiren bu mağduriyet giderilene kadar mücadelemiz sürecek’ diyor.

Özüpak'ın  'Planlarınız nedir sorusuna?' şu yanıtı verdi;

"Geçmiş zamanda bu alandaki mücadelemizi daha çok sosyal medya gibi mecralar üzerinden yürüttük ama bu alanda Meclis görüşmeleri ve resmi görüşmelerde çok sonuç alamadığımızı gördük. Buradan itibaren bir dernekleşmenin gereğini anladık. Sivil toplum kuruluşu olduğunuzda resmi olarak dernek kurduğunuzda dikkate alınırlığınız artıyor. Bu anlamda dernekleşme faaliyetini artıracağız. Derneğimizin iller bazında yöneticilerini belirledik.

Özüpark örgütlenme oranlarını da şöyle anlattı;

"55 ilde temsilciliğimiz var. 81 ile çıkarmayı düşünüyoruz bunu. Edirne’den Kars’a çıksın artık bu yasa sloganıyla hareket ediyoruz. Bunu başarana kadar da mücadelemiz sürecek. Dernekleşmenin önemini hak arama yöntemi olarak anladık. Biz sadece bu yasa için değil ilerisi için de bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olmak istiyoruz. İleriye dönük adımlarımız olacak. Çok büyük bir aile olduk. Geçen hafta Maltepe miting alanında bunu gördük. 1 milyondan fazla insan yan yana geldik, birbirini tanımayan insanlar o birliktelikte kırk yıllık dost gibi kucaklaştı. Partiler üstü geçim derdi olan insanların birleştiği bir yapı olduk."

Etiketler oy dernek ölüm eyt