Türkiye'den ABD'ye tepki: Karar, İsrail'in ilhakını meşrulaştırmayacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanımasına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanımasına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı. Ancak bu karar, İsrail'in ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu'daki barış çabalarını engelleyerek, bölgede gerilimi daha da artıracak" ifadelerine yer verdi.

KALIN: İŞGAL VE SAVAŞ POLİTİKALARI GAYR-I MEŞRUDUR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da karara Twitter hesabından tepki gösterdi. Kalın, "ABD’nin Golan Tepeleri kararı ve aynı saatlerde İsrail’in Gazze’yi bombalaması, barış karşıtı çatışmacı zihniyetin yeni bir tezahürüdür. Kim tarafından desteklenirse desteklensin, işgal ve savaş politikaları gayr-ı meşrudur ve gayr-ı insanidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Mart günü, İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda Trump'ın kararını eleştirmişti. Erdoğan, "Amerika Başkanı'nın Golan tepeleriyle talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz" demişti. (HABER MERKEZİ)

Trump, Golan'da İsrail egemenliğini tanıyan kararnameyi imzaladıTrump, Golan'da İsrail egemenliğini tanıyan kararnameyi imzaladı