TMSF: Uzan Grubu'nun iddiaları gerçeği yansıtmıyor

TMSF, Fransa'da Cem Uzan lehine verilen kararın kesinleşmediğini ve itiraz edileceği açıkladı. Kararın hukuka aykırı olduğu savunulan açıklamada, "İddia edildiği gibi, TMSF tarafından Uzan Grubu’na bir ödeme yapılması ya da mal varlığı iadesi söz konusu değildir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fransa'da Cem Uzan hakkında bir kararda, davanın savcısı ve hakiminin karı-koca olmaları sebebiyle uluslararası hukuk normlarını ihlal ettiği kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Davayla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Sözü edilen savcı, ilk soruşturmayı yapıp iddianame düzenleyen savcıdır. Kararı veren mahkemede hiçbir şekilde görev yapmamıştır. Yargılama aşamasında görev yapan savcı farklıdır. Söz konusu gerekçe Türk Mahkemelerinde de ileri sürülmüş ancak bu durum Ceza Muhakemesi Kanununa aykırı bulunmadığından yapılan itirazlar reddedilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'KARAR KESİNLEŞMEDİ'

Fransız mahkemesinin kararına itiraz edileceği aktarılan açıklamada, "Paris Mahkemesinin hukuka aykırı kararı bir üst mahkemede temyiz edilecek olup basına yansıdığı gibi henüz TMSF aleyhine kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır" denildi.

'ÖDEME YA DA İADE SÖZ KONUSU DEĞİL'

TMSF'nin ödeme yapmasının söz konusu olmadığı ifade edilen açıklama şöyle:

"Paris Mahkemesinde görülen söz konusu davadan başka diğer ülkelerde de aynı içeriklerde açılan tenfiz taleplerimiz ile birlikte Uzan Grubu’nun yurtdışındaki varlıklarının Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. İddia edildiği gibi, TMSF tarafından Uzan Grubu’na bir ödeme yapılması ya da mal varlığı iadesi söz konusu değildir." (HABER MERKEZİ)

Fransa mahkemesinin Uzan kararı: Savcı ile hakimin evli olması ihlalFransa mahkemesinin Uzan kararı: Savcı ile hakimin evli olması ihlal

Etiketler Fransa TMSF Cem Uzan