CHP Beyoğlu Meclis Üyesi Süleyman Solmaz: Böyle devam ederse sayım 11 gün sürer

Beyoğlu'nda il seçim kurulu geçersiz oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı. Oy sayımında bulunan CHP Beyoğlu Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, "Burada il seçim kurulunun aldığı kararın dışında bir hukuksuzluk var. Böyle devam ederse sayım 11 günde biter" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul İl Seçim Kurulu Beyoğlu ilçesindeki geçersiz oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı. Beyoğlu'ndaki Tophane-i Amire Anadolu Lisesi'nde oylar sayılıyor. CHP'li ve AK Partili görevliler oyları sayarken birçok kişi de okulun önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Okul önünde konuştuğumuz CHP Beyoğlu Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, son durumu anlattı. Solmaz, sayım işlemlerinin uzun sürdüğünü söyleyerek, "Kurul 'sadece geçersiz oylar sayılacak' demişti. Ama biz büyükşehirdeki bütün oyları saydık. Böyle devam ederse sayım 11 günde biter" diyor.

'27 SANDIK SAYILDI 23 OY AKP'YE YAZILDI'

CHP Beyoğlu Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, ilk günden beri nöbet tutan isimler arasında. Beyoğlu'nda kurulan 502 sandığın tamamı Tophane-i Amire Anadolu Lisesi'ndeki spor salonuna götürüldü. Solmaz, oy sayımıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "AKP ilçe başkanı sandıkların sayımı için dilekçe verdi. İlçe seçim kurulu bu talebi önce reddetti. İl seçim kurulu ise talebi kabul etti. Verilen ani bir kararla dün gece sayıma başlanacağı söylendi. Hakimin rahatsız olmasından dolayı sayıma ara verildi. Sabah 11.00'den sonra sayım yeniden başladı. Şu ana kadar 27 sandık sayıldı bu sayımda 23 oy AKP'ye yazıldı."

Süleyman Solmaz

'BİR HUKUKSUZLUK VAR'

Solmaz, Beyoğlu'nda bir 'hukuksuzluk yaşandığına' dikkat çekiyor: "Burada il seçim kurulunun aldığı kararın dışında bir hukuksuzluk var. Açılan çuvallarda geçersiz oylar ayrıca paketlenmemişse büyükşehire ait bütün oylar sayılıyor. Bu durum oyların yavaş sayılmasına neden oluyor. Eğer böyle devam ederse 11 gün daha sayım yapılır. Kurul sadece geçersiz oylar sayılacak demişti. Ama biz büyükşehirdeki bütün oyları saydık. Bu hukuksuzluk hem AKP milletvekillerinin hem de bakanlarının yaptığı baskıyla oldu."

Partililer okulun kapısında sonuçları bekliyor.

Günlerdir ihtiyaçlarını parti dayanışmasıyla sürdürdüklerini söyleyen Solmaz son olarak şöyle devam etti: "Psikolojik olarak iyiyiz. Herkesin morali yerinde. İhtiyaçlarımız partililer tarafından karşılanıyor. Partimiz arasında büyük bir dayanışma var. Bizi ilk gün okula almadılar, bahçede bekledik. İkinci gün araçları almadılar. En son okulun spor salonunda bize masa sandalye verdiler. Şu an masaların üstünde nöbet tutuyoruz."