Ankara'da sokak köpeği katliamıyla ilgili üç kişi gözaltına alındı

Ankara'da sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili soruşturmada üç kişi gözaltına alındı. Yeni büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş sorumluların bulunması için Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı'nı görevlendirmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin Batıkent semtinde çok sayıda sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili soruşturmada üç kişi gözaltına alındı. Batıkent Turgut Özal Mahallesi'nde, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenen 13 köpek ölmüştü. Sosyal medyada gündeme gelen olayda, çok sayıda mahalleli ve hayvanseverler sokağa dökülerek tepki göstermişti.

Köpek katliamı sosyal medyada tepki çekerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olayı 'vahşet' diye niteleyip sorumluların bulunması için görevlendirme yapmıştı.

Yavaş Twitter hesabından attığı mesajda, "Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir" demişti.

KÖPEKLERİ KİM ZEHİRLEDİ?

Sosyal medyada dün gece paylaşılan görüntülerde, yol kenarındaki yeşillik bir alanda yedi köpeğin hayatını kaybettiği görülüyor. Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan yaşananlara tepki göstererek, "Vicdansızlar, bugün burada 13 köpeğimizi katletti. 6 köpeğimiz klinikte, 7 köpeğimiz de kayıp bulamıyoruz" dedi. Özkan "Hayvanları katledenlere hapis cezası gelmeli. Plakası sökük beyaz bir araçla gelen 2 kişinin buradaki köpeklere zehirli et parçaları verdiği söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği ise akşam saatlerinde beyaz bir aracın bölgedeki sokak köpeklerine zehirli et dağıttığını savunuyor. Dernek açıklamasında, yine Yenimahalle'nin bir başka semtinde 12 sokak köpeğinin daha öldürüldüğü yönünde ihbarlar geldiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)