Bayraklı'da 23 Nisan: Deve güreşleri kalksın, eğitime bütçe ayrılsın

Bayraklı Belediyesi makamına oturan Aktaş: Deve güreşleri kalksın, burs verilsin!  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 23 Nisan dolayısıyla makam koltuğunu 100. Yıl İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Ada Aktaş’a bıraktı. Öğrenci Aktaş, ilk icraat olarak deve güreşlerini kaldırdı, oraya harcanacak paranın maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrencilere ve burslara harcanmasını istedi. Deve güreşlerini sevmediğini ve karşı olduğunu belirten Altaş, "Hayvanlara eziyet oluyor. Bence deve güreşlerine para harcayacağınıza onun yerine daha fazla burs verilsin. Deve güreşi bitsin, çocuklara burs verilsin" dedi.

İzmir Bayraklı’ın Çiçek Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen Aktaş, sosyal faaliyetler, doğa ve çevre dostu projeler ile temizlik konularına dikkat çekti; deve güreşlerinin kaldırılıp, yerine daha fazla öğrenciye burs verilmesi talimatını verdi. Başkan Sandal da deve güreşinin kaldırılıp, ona harcanacak paranın maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimlerinde sorun yaşayanlara aktarılacağını söyledi.

DEVE GÜREŞLERİ İPTAL

Deve güreşlerini sevmediğini ve karşı olduğunu belirten Altaş, "Deve güreşleri bana sirk gibi geliyor. Hayvanlara eziyet oluyor. Bence deve güreşlerine para harcayacağınıza onun yerine daha fazla burs verilsin. Deve güreşi bitsin, çocuklara burs verilsin" dedi. (HABER MERKEZİ)