İptal edilen İnek Koşusu yerine uçurtma şenliği

ODTÜ’de düzenlenecek İnek Koşusu’nu ‘iptal etmek zorunda kaldığını’ belirten Mülkiyeliler Birliği, koşu yerine uçurtma şenliği düzenleyeceğini duyurdu. ODTÜ Rektörlüğü ise koşunun iptal edilmesinin Mülkiyeliler Birliği’nin inisiyatifinde olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - ‘Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından organize edilen koşu nedeniyle 28 Nisan'da yapılacağı duyurulan İnek Koşusu’nu iptal etmek zorunda kaldığını’ açıklayan Mülkiyeliler Birliği, aynı tarihle uçurtma şenliği düzenlemeye karar verdi.

Mülkiyeliler Birliği ve ODTÜ Mezunları Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği etkinliğin duyurusunda şu ifadelere yer verildi: “28 Nisan Pazar günü saat 16.00’da uçurtmalarımızı özgürlüğe uçuracağız. ODTÜ yönetimi, İnek Koşusu’na engel çıkarmış olabilir; fakat aynı günde Mülkiyeliler Birliği ve ODTÜ Mezunları Derneği camiaları olarak Vişnelik Tesisleri’nde bir araya geleceğiz. Baskı ve engellemelere karşı dayanışma ve neşeyle. Mezunlarımız, öğrencilerimiz ve tüm dostlarımızla birlikte uçurtmalarımızı uçuracak, türküler söyleyeceğiz. 28 Nisan Pazar Vişnelik’te hep birlikte olalım, güçlü olalım.”

REKTÖRLÜK ‘ENGEL OLMADIK’ DEDİ

ODTÜ Rektörlüğü’nün İnek Koşusu'yla ilgili açıklamasında ise şöyle denildi: “Run for Life Koşu Grubu’nun 8 Nisan 2019 tarihindeki başvurusuyla yine 28 Nisan 2019 tarihinde, 07.00-13.00 saatleri arasında, milli atletlerin de katılacağı, ‘Gençlik Koşusu’ etkinliği düzenlenmesi talep edilmiştir. İki etkinliğin aynı gün yapılması talebinden dolayı; önce başvuruda bulunan Mülkiyeliler Birliği’ne durumla ilgili bilgi verilerek etkinliği yapmak istedikleri saati (sabah ya da öğleden sonra olmak üzere) seçmeleri konusunda öncelik tanınmış; buna bağlı olarak dilekçelerinde belirtmelerine rağmen ‘Gençlik Koşusu’ etkinliğinin saati değiştirilerek öğleden sonraya alınmış; bu şekilde uzlaşma ve her iki etkinliğin yapılmasına olanak sağlanmaya çalışılmıştır. Mülkiyeliler Birliği’nin etkinliğini düzenlemesi konusunda herhangi bir engel konulmamış; yapılmak istenen İnek Koşusu kendi inisiyatifleri ile iptal edilmiştir. Bu noktada üniversitemizin İnek Koşusu’nun iptaline yönelik herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını tüm kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

‘İPTAL ETMEK ZORUNDA KALDIK’

ODTÜ kampüsündeki Eymir Gölü’nde 28 Nisan tarihinde yapılacak İnek Koşusu, ODTÜ yönetiminin aynı gün ‘Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin düzenleyeceği koşuya izin vermesi nedeniyle’ iptal edilmişti. Mülkiyeliler Birliği Yönetimi'nin açıklamasında şöyle denildi: “ODTÜ yönetimi ve Türkiye Atletizm Federasyonu nezdinde tüm resmi başvurularını yaptığımız, onaylarını aldığımız, sponsorluk görüşmelerini tamamladığımız etkinliğimizi ne yazık ki iptal etmek zorunda kaldık. Bu kararı almamızın nedeni, ODTÜ yönetiminin ilk başvuru tarafımızdan yapılmış olmasına rağmen, 'İnek Koşusu' ile aynı tarihte ve aynı saatte Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından organize edilen bir koşuya onay vermesidir.” (DUVAR)