İş Bankası: Çalışanlarımızı ilçe seçim kurulları görevlendirdi

AK Parti'nin, İş Bankası çalışanlarının kamu görevlisi olmadığı halde sandıklarda görevlendirildiği açıklamasına bankadan yanıt geldi. Görevlendirmelerin ilçe seçim kurulları tarafından yapıldığı aktarılan açıklamada, "Kurullar yalnızca bankamızdan değil birçok özel banka ve kuruluştan da aynı şekilde görevlendirmeler yapmaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İş Bankası, AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel'in "İş Bankası çalışanları kamu görevlisi olmadıkları halde sandık başkanı ve üyesi olarak atanmış. Bu açıkça seçim yolsuzluğudur" paylaşımı üzerine açıklama yaptı. Çalışanların ilçe seçim kurulları tarafından seçildiği belirtilen açıklamada, diğer özel banka ve kuruluşlardan da görevlendirmeler yapıldığı aktarıldı.

AK Parti’nin YSK temsilcisi Recep Özel, dün Twitter hesabından bir liste paylaşmış, “Vay , vay, vay CHP’nin hissedarı olduğu İş Bankası çalışanları yoğun bir şekilde bir ilçe seçim kurulu tarafından kamu görevlisi olmadıkları halde resmi sandık başkanı ve üyesi olarak atanmış. Bu açıkça seçim yolsuzluğudur” demişti.

İş Bankası’ndan bu iddialar üzerine yazılı açıklama yapıldı.

"İlçe Seçim Kurulları, sandık kurullarında görev vereceği bankamız çalışanlarını re'sen seçmektedirler" denilen açıklamada, "Çalışanlarımızın seçimlerde görevlendirilip görevlendirilmeyeceği, nerede ve nasıl görevlendirileceği konuları tamamen İlçe Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluğundadır. Bankamızın bu süreçlere herhangi bir dahli bulunmamakta olup, seçimlerde çalışanlarımızın görev almasına yönelik bankamızca bir talepte bulunulmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Özel'in paylaştığı listede başka kuruluşlardan da görevlendirme yapıldığının görüldüğü belirtilen açıklama söyle devam etti:

"Ayrıca, İlçe Seçim Kuruları yalnızca bankamızdan değil birçok özel banka ve kuruluştan da aynı şekilde görevlendirmeler yapmaktadır. Nitekim, kamuoyuna yansıyan haberlerde yer alan listelerde bankamız dışındaki kuruluşlardan da görevlendirmeler yapıldığı açık bir şekilde görülmektedir." (DUVAR)