Pakistan, Çağ Eğitim Vakfı'nı terör listesine aldı

Pakistan, 'FETÖ' ile bağlantılı olduğu iddiasıyla Çağ Eğitim Vakfı'nı terör listesine aldığını açıkladı. Pakistan Anayasa Mahkemesi, Aralık 2018'de 'FETÖ' yapılanmasını terör örgütü olarak ilan etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Pakistan, 'FETÖ' ile bağlantılı olduğu iddia edilen Pak-Türk Uluslararası Çağ Eğitim Vakfı'nı terör örgütleri listesine aldı. Pakistan Anayasa Mahkemesi, terör örgütü listesine alınan vakfın mal varlıklarını Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devredilmesine onadı ve yapılan itirazı reddetti

Pakistan İçişleri Bakanlığı, 'FETÖ' bağlantısı olduğunu iddia ettiği kuruluşun 18 Nisan 2019 itibarıyla terör örgütü listesine alındığını gösteren güncellenmiş belgeyi yayımladı. Pakistan Anayasa Mahkemesi Aralık 2018'de 'FETÖ''nün terör örgütü ilan edilmesi ve örgüte bağlı 28 okulun TMV'ye devredilmesine karar vermişti.

TMV, ocak ayından önce İslamabad'daki merkez yerleşkesini, ardından da en çok okulun bulunduğu Pencap eyaletindeki okulları devralmıştı. Ocak ayı içerisinde Hayber Pahtunhva ve Sindh eyaletindeki okulları da devralan TMV, son olarak Belucistan'daki okulları da bünyesine dahil ederek ülkedeki tüm okulları kendi çatısı altında toplamıştı. (ANKARA/AA)