AK Partili Yeneroğlu'ndan İmamoğlu'na: İnsanlar 'ezberi bozacak' diye size oy verdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, İslami Kitaplar Fuarı'na izin verilmemesiyle ilgili, "İnsanlar 'ezberi bozacak' beklentisiyle size oy verdi. Umarım bir klasik yaşatmazsınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Sultanahmet meydanında kurulmasına izin verilmeyen ve İslamcı çizgideki yayınların yer aldığı kitap fuarına bu yıl izin verilmemesiyle ilgili AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Twitter'dan seslendi.

Kamuoyunun bu konuda İmamoğlu'ndan bir yanıt beklediğini söyleyen Yeneroğlu, Twitter'dan İmamoğlu'na etiketleyerek, "Sayın @ekrem_imamoglu, kamuoyu sizden izahat bekliyor. Onyıllardır mütedeyyin ve muhafazakar kesimleri ötekileştiren #CHP yerine farklı bir imaj ile tüm İstanbulluları kucaklayacağım dediniz, insanlar 'ezberi bozacak' beklentisiyle size oy verdi. Umarım bir klasik yaşatmazsınız" dedi.

37 yıllık kitap fuarı bu ramazanda kurulmayacak37 yıllık kitap fuarı bu ramazanda kurulmayacak

"Sultanahmet meydanındaki fuar bir Ramazan klâsiğine dönmüştü" diyen Yeneroğlu şöyle devam etti: "Etkinlik Sultanahmet meydanı ile hemhal olmuştu. Emniyet ve itfaiye'nin endişesinin giderileceği bir şekle dönüştürmek yerine tamamıyla iptal etmek yanlış bir adım. Özel şirket gerekçesi de yeterli bir izahat değil."

İmamoğlu ise dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada her yıl Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde düzenlenen fuarın bu yıl kurulmaması kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski yönetiminde yer alan ve halen görevde olan yöneticilerle birlikte aldıklarını açıklamıştı. İmamoğlu, itfaiye ve emniyetin bu alanda böyle bir fuar kurulmasının riskli olduğu yönünde eğilim belirttiğini, kararın da bu çerçevede alındığını belirtmişti.

Valilik İmamoğlu'na daveti pazartesiden salıya erteledi: Manidar buluyorumValilik İmamoğlu'na daveti pazartesiden salıya erteledi: Manidar buluyorum