CHP'li Öztrak: YSK'yi etkilemek için piyasaya yeni bir oyun sürüldü

AA’nın 'sandık soruşturmasında FETÖ izi' haberi ve ardından AK Parti'nin yeni bir itiraz dilekçesi vermesine tepki gösteren CHP Sözcüsü Öztrak, "YSK’yı etkilemeye yönelik yeni bir oyun piyasaya sürülmüştür. Bu manzara iktidarın devlet gücüyle seçimleri iptal ettirme senaryosunun son noktası olarak görülüyor. Yeter artık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Anadolu Ajansı'nın sandık soruşturmasında bazı görevlilerin FETÖ'cü çıktığı yönündeki haberine tepki gösterdi, YSK'yi etkilemek için yeni bir oyun oynandığını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Öztrak, "Seçimlerin üzerinden 36 gün geçmiştir. Türlü türlü oyunlarla sandıkta verilen kararın masa başında değiştirmek için uğraşılmaktadır" dedi. Öztrak şöyle devam etti:

'PELİKAN MAHFİLLERİNDE DÜĞMEYE BASILDI'

"1 Nisan sabahı bazı pelikan mahfillerinde düğmeye basılmıştır. Bu senaryo çerçevesinde devlet gücü kullanılarak üretilenler seçimin sonucu değiştirilmeye çalışılmıştır. Bunlar tutmayınca devletin polisi, savcılar devreye sokulmuş, Büyükçekmece’de taşıma seçmen avına çıkılmıştır. Bu da yetmeyince KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanamayacağı talep edilmiştir. Bu da yetmemiş YSK’nin dış müdahaleye kapalı sandık kurul üyeleri ile ilgili iddialarla seçimin iptali istenmiştir. Bugüne kadar yapılan her itiraz maddi temelden yoksundur. Sandık sandık olalı böyle işkence görmemiştir.”

'FETÖ MESELESİ ÇORBAYA ATILAN SİNEĞE BENZİYOR'

"Dün YSK’yi etkilemeye yönelik yeni bir oyun piyasaya sürülmüştür. AA tam da YSK’nin kararı öncesinde bir soruşturma ile ilgili bilgileri kamuoyuna sızdırmıştır. 43 sandık görevlisinin FETÖ ile irtibatı olduğu söylenmiştir. FETÖ meselesi giderek çorbaya atılan sineğe benzemeye başlamıştır. İktidar için Bank Asya’ya para yatırmak FETÖ’cü olmaya yetiyor. Bu da seçimlerin yenilenmesi için gerekçe olabiliyor. Bank Asya'ya para yatıran iş adamı FETÖ'cü olmuyor ihale üstüne ihale alıyor. Ama Bank Asya'ya para yatıran görevli FETÖ'cü oluyor."

'SONUÇ DEĞİŞMEYECEKTİR'

"Durum vahim. AA’nın savcılıktan sızdırdığı bu ipe sapa gelmez iddianın hemen ardından AK Partililer yeni bir itiraz dilekçesi verdi. Bu manzara iktidarın devlet gücüyle seçimleri iptal ettirme senaryosunun son noktası olarak görülüyor. Yeter artık. Milletin aklıyla daha fazla alay etmesinler. İktidar ne yaparsa yapsın, sandığa ne kadar işkence ederse etsin hukuk varsa bu sonuç değişmeyecektir. Biz YSK’nin bu hukuk cinayetine ortak olmayacağına inanıyoruz. Bu karar artık demokrasimiz için bir beka, varlık, yokluk meselesi. İşte beka burada… Seçim konusunun bir an önce ülkenin gündeminden kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.”

KILIÇDAROĞLU-GÜL GÖRÜŞTÜ İDDİASI

“Allah akıl fikir versin. Abdullah Gül ile Genel Başkanımız gizli saklı neden görüşsün. Görüşecek olsa açık saçık görüşülür. İbretle izliyoruz bu yaratılmak istenen gündemi.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP YSK aa öztrak