İmamoğlu'na 'Tabldot iftar' iddiası yanlış çıktı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun gittiği bir iftar yemeği ziyaretinde yemeğin tabldotta sunulması ile ilgili iddia yanlış çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekrem İmamoğlu’nun içinde bulunduğumuz Ramazan ayında ziyaret ettiği ev sahiplerinin iftarda yemeğini tabldotta servis ettiği iddiası yalanlandı. Sosyal medyada bu yönde paylaşılan fotoğrafın, İmamoğlu’nun 2019 yılında iftar için gittiği evde tabldotta yemek yendiğini gösterdiği iddia edildi.

.

2018 yılında Kütahya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Adayı olan Hasan Cura tarafından, 9 Mayıs 2019 tarihinde Twitter’da paylaşılan fotoğraf yedi binden fazla kişi tarafından beğenilirken, iki binden fazla kişi retweet edildi.

Ancak, fotoğrafın İmamoğlu’nun 2019 yılında iftar için ziyaret ettiği evde tabldotta yemek yendiğini gösterdiği iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Teyit.org'un haberine göre söz konusu fotoğraf, Beylikdüzü Belediyesi’nin evlere tabldot ile yemek götürdüğü 2017 yılının Ramazan ayında çekilmiş ve İmamoğlu tarafından 30 Mayıs 2017 tarihinde Twitter’da paylaşılmıştı.

.

İmamoğlu tarafından 30 Mayıs 2017 tarihinde paylaşılan fotoğraflardan sonra bir Twitter kullanıcısının tabldot detayını sorması üzerine Beylikdüzü Belediyesi Twitter hesabından bir açıklama da yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi Basın Biriminden bir yetkili de yaptığı açıklamada, belediyeye ait iftar çadırı veya sokak iftarı gibi bir uygulamanın bulunmadığını, bunun yerine her yıl Ramazan ayında belediye olarak hastalar ve yaşlıların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırıldığı belirtildi. Yetkili, bu fotoğrafın da 2017 yılında evlere yemek götürüldüğü sırada çekildiğini belirtti. (Kaynak)

.