Avukatlar İmralı’da, anneler eylemde

Çocukları cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucunda olan anneler 22'nci günde Diyarbakır’daki eylemlerini sürdürdüler. Anneler adına açıklama yapan Güler Yüksekbağ, "Güzel bir haber gelene kadar açlık grevinden kimse çıkmayacak, biz de yüreğimiz yaralı anneler meydanlarda olacağız. Direneceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Avukatlarının Öcalan’la görüşmek üzere İmralı adasına gittiği gün, çocukları cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucunda olan anneler Diyarbakır’daki eylemlerini sürdürdüler. Anneler, Öcalan’a yönelik tecrit bitmeden açlık grevlerinin bitmeyeceği mesajını verdiler.

Diyarbakır'daki tutuklu anneleri açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için eylemlerini sürdürdüler. Eylemin 22’nci gününde anneler, Ofis Postanesi'nden Adalet Bakanlığına fax çektiler. Ardından Koşuyolu Parkı’na yürüyen mahpus annelerinin, bariyerlerle çevrili Koşuyolu Parkı'na girmesi polis tarafından engellendi. Parka giremeyen anneler eski un fabrikası önünde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra TUAY-DER’in bulunduğu binanın önüne yürüdüler.

'GÜZEL HABER GELENE KADAR KİMSE AÇLIK GREVİNDEN ÇIKMAYACAK'

Dernek binası önünde anneler adına açıklama yapan Güler Yüksekbağ, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesine değinerek "Güzel bir haber gelene kadar açlık grevinden kimse çıkmayacak, biz de yüreğimiz yaralı anneler meydanlarda olacağız. Direneceğiz. Güzel bir haber gelene kadar direneceğiz. Kimse demesin anneleri kandıralım da gidip evlerine otursunlar. Tecrit bitsin, çocuklar açlık grevinden çıksın. Bizi kandıramazlar. Biz Adalet Bakanı'nın konuşmasının takipçisi olacağız" dedi.

Tutuklu annelerinin eylemine HDP milletvekili Remziye Tosun’un yanı sıra HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri de katıldı. (DUVAR)