İstanbul’da 'Kürtçe Temelli Türkçe Kreş' kampanyası

'Anadili Temelli Anadil’de Kreş' kampanyası başlatıldı. Kürt dilindeki üretilerin devam ettirilmesi isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) yürütücülüğünde İstanbul'da anadili Türkçe olmayan vatandaşların çocukları için "Anadili Temelli Anadil’de Kreş" kampanyası başlatıldı. Kampanyada Kürtçe temelli kreşler sayesinde Kürt dilindeki üretilerin Kürtlerin İstanbullu çocuklarının çocukları da devam ettirebilmesi amaçlanıyor.

DİERG Direktörü Prof. Dr. Aziz Yağan, anadilin politik bir çekişmenin aracı olmadığını vurgulayan açıklamasında, "İstanbul’da Kürtçe kreş açılması çağrısınının hayata geçirilmesini seçmenler sağlayabilir. Kürt olmayan seçmenlerin Kürtçe kreş önerimize sahip çıkması anadili farklı her topluma güven verecektir. Bunu mümkün kılmak da adayların inisiyatifindedir. Adaylar, talep eden seçmenlerin çocukları için anadilinde kreş açacaklarını ilan ederlerse toplumu ve siyaseti rahatlatmış olacaklar, anadilinde kreşlerin seçim malzemesi yapılmasının önüne geçebileceklerdir. Çağrımız tüm seçmenlere, adaylara ve ayrıca, İstanbul dışındaki diğer tüm yerel yönetim başkanlarınadır. Bölgede “anadili temelli anadil’de kreşler” zaten devam etmektedir. İstanbul ve bölge dışındaki yerel yönetimler de “Kürtçe temelli Türkçe kreş” açma hazırlığı yaptıklarını ilan ederlerse, bu açıklama katalizör görevi görebilecek, her anadili için olduğu gibi Kürtçenin de tartışma konusu olmaktan kurtarılmasını sağlayacaktır" dedi.

DİERG, seçmenlerden sosyal medya hesaplarında #KurtceTemelliTurkceKres talebi ile adayları etiketlemelerini, adaylarla karşılaştıklarında dile getirmelerini ve bunu seçim sona erene dek sürdürmelerini istiyor. (HABER MERKEZİ)